Lidové noviny

Liga opět směřuje k superfinál­e

Srovnání Plzně a Sparty po 22. kole

- JAROSLAV ŠINDELÁŘ

Po 22. kole se zdá být situace v boji o titul ve fotbalové lize čitelnější. Z dvojice Plzeň, Sparta zřejmě triumfuje ten, kdo ve 26. kole zvládne jarní vzájemné klání.

PRAHA Vzpomínáte, jak to bylo loni? Před klíčovým 27. kolem vedla Plzeň o tři body před Spartou, která v přímém souboji mohla manko smazat. Jenže ve šlágru na Letné vyhráli Západočeši a měli volnou cestu k titulu.

Vypadá to, že letos bude mít liga podobné rozuzlení.

Po zimní přestávce jsou oba hlavní uchazeči o titul bezchybní. Viktoria zvítězila ve všech sedmi duelech, včetně náročného nedělního duelu v Liberci (1:0). Ani sparťané ještě nezaváhali, když vyhráli mimo jiné duely s pohárovými aspiranty z Mladé Boleslavi (2:0) a Jablonce (2:1) i naposledy ošidné nedělní derby proti Slavii (3:1).

Letenští sice stále ztrácejí na Plzeň na první pohled významných šest bodů, to je však způsobené tím, že mají ještě k dobru dohrávku na Dukle. Pokud ji zvládnou a oba týmy v příštích třech kolech získají „povinných“devět bodů, na konci dubna se v superfinál­e na Letné utkají o titul.

Panenka: Roli bude hrát únava

Viktoriáni by do zápasu šli nejen s případným tříbodovým náskokem, ale i s vědomím, že na podzim doma vyhráli 2:1, takže budou nejspíš spokojení s remízou. Postavení v tabulce: 1./2. Bodový zisk: 56/50 (Sparta však odehrála o zápas méně) Bilance v sezoně: 18-2-2/16-2-3 Skóre v sezoně: 45:14/46:13 Forma z posledních pěti zápasů: 5-0-0/5-0-0 Skóre z posledních pěti zápasů: 9:0/11:3 Do vzájemného duelu zbývá odehrát: Jihlava (d), Zlín (v), Brno (d) / Slovácko (v), Příbram (d), Bohemians (v), možná dohrávka s Duklou Vzájemný podzimní zápas: 2:1 ve 12. kole v Plzni. Vzájemný jarní zápas: ve 26. kole o víkendu 23./24. dubna na Letné

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia