Lidové noviny

„Kanáry“nalomily sebedůvěru Kvitové

Češi na French Open

-

Na grandslame­ch letos vyhrála jen tři zápasy. Včera schytala dva „kanáry“od hráčky mimo elitní stovku. Přesto tenistka Petra Kvitová věří: „Můj tenis jde správným směrem.“

ONDŘEJ NOVOTNÝ Pomůže vám, že už jste stabilizov­ala svůj tým?

Mám v něm skvělé borce, kteří mě drží a podporují. Jim patří velký dík. Mrzí mě to i vůči nim. Na druhou stranu cítím, že můj tenis jde správným směrem, cítím se dobře. Vím, že pokrok nebude vi- dět za měsíc nebo dva. Na trávě zapojím ještě víc voleje a bude to lepší.

Kdy bude progres vidět?

Nespěchám. Vím, že za měsíc nebo za dva se to neukáže. Je to vždy běh na dlouhou trať. Kdy jste se naposledy cítila takhle nažhavená do tenisu?

Je to strašný paradox: výsledky ani hra nejsou takové, jaké bych chtěla, ale na druhou stranu mě to strašně baví a naplňuje. Z výsledků to není úplně vidět. Ale fakt se těším i na tréninky, turnaje. Kde se ve vás znovu vzala taková touha?

Věděla jsem, že potřebuju změnu. S Davidem (předchozím koučem Kotyzou) jsem byla sedm let, zažili jsme toho hrozně moc. Byly to nádherné roky, ale cítila jsem rutinu, stereotyp. To, co

3. kolo dvouhry žen: KVITOVÁ (10) – Rogersová (USA) 0:6, 7:6 (7:3), 0:6 ŠAFÁŘOVÁ (11) – Stosurová (21-Austr.) 3:6, 7:6 (7:0), 5:7 STRÝCOVÁ (30) – A. Radwaňská (2-Pol.) 2:6, 7:6 (8:6), 2:6

Dnes – 3. kolo mužů: BERDYCH (7) – Cuevas (25-Urug.)

Mohlo by mi sem tam trochu vydržet zdraví. Aspoň na nějaké turnaje. Musí se to vždycky sejít. Forma, počasí... a také to, abych byla připravená. Což jsem teď byla.

Jak nabrat sebedůvěru zpět?

Určitě to půjde z takových zápasů, kde to bude o kouscích. A kde se ukáže, kdo má silnější hlavu.

 ?? Petra Kvitová si včera připsala 12. turnajovou porážku v tomto kalendářní­m roce. Vyhrála dohromady 13 zápasů. FOTO ČTK/ AP ?? Nešlo to.
Petra Kvitová si včera připsala 12. turnajovou porážku v tomto kalendářní­m roce. Vyhrála dohromady 13 zápasů. FOTO ČTK/ AP Nešlo to.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia