Lidové noviny

Jak nás v tom dešti můžete nechat hrát?

Čtvrté kolo Roland Garros

-

Odložené zápasy a frustrace. Úterý na Roland Garros opět přineslo zmar kvůli vytrvalému dešti.

Agnieszka Radwaňská. „Nechápu, proč to dělají. Vždyť do konce turnaje je ještě několik dnů.“

Důvod frustrace světové dvojky lze snadno pochopit. V neděli rozehrála osmifinále s Cvetanou Pironkovov­ou, 102. hráčkou světa. Vedla 6:2 a 3:0. Včera v obtížných podmínkách vypadala zoufale. Míčky byly nasáklé vodou. Kurt klouzal. Každý úder vyžadoval více energie.

Radwaňská si ještě během zápasu nechala ošetřovat zápěstí, což pak vysvětlova­la takto: „Před pár roky jsem šla na operaci ruky. A v těchto podmínkách, s těmito míči jsem nemohla hrát.“V dohrávce ztratila dvanáct z patnácti gamů a nakvašeně z dvorce Suzanne Lenglenové odkráčela.

„Myslím, že je jim úplně jedno, co si myslíme. Záleží jim asi na jiných věcech.“

S podobnými pocity nebyla sama. Šestá hráčka světa Simona Halepová vedla před včerejší dohrávkou osmifinále se Samanthou Stosurovou 5:3. Nakonec prohrála 6:7, 3:6 a vydechla: „Nemám slov. Bylo nemožné hrát. Na tenistech nikomu nezáleží.“

Nehledala výmluvy pro prohru. Uznala, že soupeřka hrála dobře a vyhrát si zasloužila. Ale netajila rozčarován­í z toho, žemusela na kurt.

„Nejde ani tak o to, že jsem prohrála. Ale nebylo daleko k tomu, abych si zranila záda – to byl velký problém,“líčila. „Možná se pořadatelé bojí toho, že dny ubíhají a zápasy se nehrají. Těžko říct.“

Naštvaní byli i další. Dominic Thiem uklouzl při pokusu doběhnout míček. David Goffin si stěžo-

Výsledky: Pironkovov­á (Bul.) – Radwaňská (2-Pol.) 2:6, 6:3, 6:3, Stosurová (21-Austr.) – Halepová (6-Rum.) 7:6 (7:0), 6:3.

Průběžné stavy rozehranýc­h duelů: BERDYCH (7) – Ferrer (11-Šp.) 1:2, Goffin (12-Belg.) – Gulbis (Lot.) 0:3, Djokovič (1-Srb.) – Bautista (14-Šp.) 3:6, 6:4, 4:1.

Dohrávat by se mělo dnes.

val u umpirové rozhodčí, že se mu několikrát málem stalo to samé. Ernests Gulbis si rovnou vzal věci a z kurtu chtěl odejít, než ho sudí zastavila.

Už v pondělí před novináře znovu předstoupi­l Guy Forget, někdejší světová čtyřka, která zažívá krutou premiéru v roli turnajovéh­o ředitele. Politoval diváky a sliboval vrácení peněz. Připustil možnost odložení finále z neděle na pondělí, nyní velmi pravděpodo­bnou.

A dál zůstal poněkud nepochopen ve snaze vysvětlit, proč se výstavba střechy nad centrkurte­m tak táhne. „Kvůli hmotnosti střechy musíme změnit celou strukturu budovy,“vysvětlova­l; tisíce čekajících diváků i rozzlobené hráče však uklidnil těžko.

Australian Open později Berdychovi odepsalo: „Rádi pomůžeme. Kterou ze střech byste si přáli?“Alespoň on tak uspokojivo­u odpověď získal.

 ?? Musel včera strpět rozmary počasí. Světová jednička se Španělem Robertem Bautistou zatím hraje 1:1 na sety. FOTO REUTERS ?? Také Novak Djokovič
Musel včera strpět rozmary počasí. Světová jednička se Španělem Robertem Bautistou zatím hraje 1:1 na sety. FOTO REUTERS Také Novak Djokovič

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia