Lidové noviny

Rarita: čtyři Krejčí na jeden tým

-

Jeden hráč, jeden trenér a dva doktoři. Dohromady čtyři muži v současné fotbalové reprezenta­ci mají stejné příjmení – Krejčí.

votný, Dvořák a Černý. Krejčí je až na devátém místě.

Ve fotbalové reprezenta­ci ale vládnou, čehož si všimli i ve světě. „V Kazachstán­u se mě při kvalifikac­i ptali: To jste v Česku samí Krejčí? Prý jestli nemáme na seznamu týmu nějak moc Krejčích,“vzpomíná Jaroslav Dudl, technický vedoucí reprezenta­ce.

U týmu je už od památného Eura 1996 v Anglii. Stejně jako doktor Petr Krejčí, což je, co do postavy a projevu, nejvýrazně­jší chlapík z celé čtveřice.

Vedoucí lékař interních ambulantní­ch oddělení v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicí­ch je nejvyšší a také největší vtipálek. „Máme to tady srovnané po- dle velikosti. Ode mě po Láďu,“říká šestašedes­átiletý lékař, jehož v roce 1995 přetáhl tehdejší fotbalový šéf František Chvalovský od lyžarské reprezenta­ce.

Hrozila konkurence od Kolářů

S tou doktor Krejčí absolvoval šest zimních olympiád. Teď se chystá na sedmý velký turnaj s fotbalem, k němuž už neodmyslit­elně patří jeho pronikavý hlas.

„Ale teď jsem se lekl, co jsem provedl. Uklidnil jsem se, až když jsem zjistil, že mi na asociaci dali výplatnici mého mladého,“zavtipkova­l Krejčí, který nezapomene pošťouchno­ut uznávaného fyzioterap­euta Pavla Koláře, jenž je v české výpravě rovněž – a má velkou zásluhu na tom, že by měl být kapitán Tomáš Rosický připravený v plné síle. „Je tady Dan Kolář plus docent Kolář. Naštěstí zmančaftu už vypadl mluvčí Jarda Kolář, jinak by nám Kolářové hodně konkuroval­i.“

Zatím jsou v menšině. Na Euru budou mít Krejčí převahu. A nejvíc ze všech bude jistě vidět záložník Ladislav Krejčí: „To jsem zvědavý, co v té Francii ušijeme...“ Brankáři: Čech, Koubek, Vaclík. Obránci: Gebre Selassie, Hubník, Kadeřábek, Kadlec, Limberský, Pudil, Sivok, Suchý. Záložníci: Darida, Dočkal, Kolář, Krejčí, Pavelka, Plašil, Rosický, Skalák, Šural. Útočníci: Lafata, Necid, Škoda.

Do konečné nominace se nevešli záložník Lukáš Mareček a útočník Patrik Schick, kteří už na soustředěn­í v Rakousku odcestoval­i v pozici náhradníků. Dnes čeká mužstvo druhá ze tří prověrek před Eurem – od 18 hodin se v Innsbrucku utká s Ruskem.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia