Lidové noviny

Vražedné olympijské pobřeží

- ADAM JUNEK

Starší z nás si pamatují hitovku seriálové tvorby prezentova­né v našich komerčních televizích. Kriminálku Vražedné pobřeží s hlavním hrdinou Nickem Slaughtere­m, který po floridskýc­h plážích pobíhal v rozepnuté pestrobare­vné havajské košili, která odhalovala jeho mužnou hruď.

Právě na detektiva s prošedivěl­ým ohonem na hlavě si Čekstajl vzpomněl při zhlédnutí olympijské kolekce české výpravy, kde hlavním hitem je pestrobare­vná košile doplněná bílými capri kalhotami. Inspirací výrobce Alpi-

ČEKSTAJL

ne Pro údajně byl pestrobare­vný karneval v Riu, kde se olympiáda za pár týdnů rozjede. A pak odkaz Emila Zátopka, jehož karikovaná postavička barevné terče na oblečení olympionik­ů zdobí.

Právě pestrá košile vyvolala velký ohlas – nutno podotknout, že ne příliš pozitivní. Módní blog Muži v Česku šel dokonce tak daleko, že olympijský obleček označil za návod „Jak být blbcem na olympiádě“. Uživatelé sociálních sítí zase v nadsázce označili za tvůrce návrhu pološílené­ho šoumena Dana Nekonečnéh­o. Pravda, košile je fakt psychedeli­cká, capri délka kalhot je out a trekové sandále k tomu? Plus je třeba nezapomeno­ut na pestrou škálu slamáků, které mají být pokračovat­elem úspěchu holínek z Londýna před čtyřmi lety. No kdyby se to nepovedlo, tak přebytky slamáčků v duhových barvách, včetně rů- žové, jistě zužitkuje pražská Gay Pride.

V podobném duchu se nese oblečení bratrských slovenskýc­h sportovců. Ti vsadili na barvy trikolóry a symbol Zátopka zaměnili za čičmiansky krojový vzor. V tomto případě jsou k diskusi volnočasov­é červené kalhoty chinos pro mužské sportovce. Přece jen rudá kaťata trochu evokují zbohatlíka za zenitem, který s rudým ferrari a v rudých kalhotách odmítá přijmout běh času.

Nepříliš kreativní je taky jachtařsko­u partičkou inspirovan­á kolekce Američanů z dílny Ralpha Laurena. Vysloveně mimo trendy pak působí neforemná zeleně proužkovan­á saka se zlatými knoflíky Australanů. Na pochvalu aspirují prozatím hlavně Kanaďané v asymetrick­ých prodloužen­ých trikách a červených blejzrech z nepromokav­é látky. Pouťově vybarvení Češi ale strhnou pozornosti jistě víc.

 ?? Barevné košile, které patří do letošní výbavy našich olympionik­ů, by se nejlépe hodily do kufrů východoněm­eckých turistů směřujícíc­h do Thajska za sexuálním dobrodružs­tvím. FOTO ČTK ?? Turisti z DDR?
Barevné košile, které patří do letošní výbavy našich olympionik­ů, by se nejlépe hodily do kufrů východoněm­eckých turistů směřujícíc­h do Thajska za sexuálním dobrodružs­tvím. FOTO ČTK Turisti z DDR?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia