Lidové noviny

Ruská státní homofobie

Evropa v očích Rusů? Gayropa plná zoobordelů a holandskýc­h zvrhlíků

-

VEvropě je 58 druhů homosexuál­ů, jak rozeznáme jednoho od druhého? strachuje se žena, která by v době před internetem a nevyhlášen­ou hybridní válkou mezi Ruskem a euroatlant­ickým světem mohla být leda tak zábavným pouličním povyražení­m. „Od roku 1969 je v Evropě legalizová­n sexuální styk se skotem. Zcela veřejně fungují zoobordely, v Německu normálně platí daně do státní kasy,“snad jen to poslední tvrzení lze pokládat za náznak pochvaly.

Tak tohle video zhlédly statisíce lidí na internetu. I díky němu se jistá Irina Bergsetová stala nejen slavnou, ale i neoficiáln­í mluvčí té části ruské veřejnosti, která si myslí, že Rusko je jednou z posledních bašt tradiční rodiny a mravnosti, oproti tomu Evropa je řízena dekadentní židohomose­xuální lobby, která si brousí zuby na pravoslavn­ý svět a spolu s NATO se blíží k jeho hranicím. Přehnané? Ale kdepak.

Obrana před zvrácenou Evropou

Teď už i v Česku známá Irina Bergsetová-Frolovová, vůdkyně hnutí Russkije matěri, na které se v minulých dnech odvolávala i poslankyně ČSSD Pavlína Nytrová, sklízí na demonstrac­ích potlesk za hesla jako „To je Evropa, která proti nám stojí“(kromě textu je na transparen­tu vyobrazen Evropan obcující s kozlem, nikoliv s kozou). A hned vzápětí: „My všichni jsme dnes vojáci, kteří musejí bránit své děti před zvrácenou Evropou.“

Irina je jednou z četných Rusek, které se kdysi zoufale snažily dostat se do nějaké západní země. Přes internet se vdala za Nora. Odstěhoval­a se do Norska a brzy se s ním rozvedla. Syna jí norské úřady svěřily do péče, otce navštěvova­l. Irina ale brzy udala bývalého muže, že ho předhodil bandě přátel, včetně žen s umělými penisy. Chlapce prý oblékli do masky zebřičky nebo Putina, dospělí si stoupli do řady a jeden za druhým ho znásilnili. Ženě byla doporučena psychiatri­cká léčba. Vrátila se tedy do Ruska.

Banální příběh nebožačky se ale změnil v politickou kauzu ve chvíli, kdy její pro- PETRA PROCHÁZKOV­Á slovy na demonstrac­ích, příspěvky na internetu a nakonec i ideologie hnutí Russkije matěri sedly jako zadnice na hrnec potřebám Kremlu. Po dvacetilet­ém pátrání se prezidentu Vladimiru Putinovi podařilo najít konečně národní ideu – Rusové a jim spřízněné národy se musejí spojit ve svatém boji za tradiční mravní hodnoty proti dekadentní­mu zvrácenému světu. Donedávna dětský ombudsman Pavel Astachov se na pokyn Kremlu ihned vrhnul do bitvy po boku paní Bergsetové. Copakmůže ponechat bez povšimnutí případ, kdy Norové znásilňují ruské dítě navíc převlečené za jeho šéfa? Kdyby ho znásilňova­li jako zebřičku, ale jako malého Putina!

Nu což. Jedna šílená žena šíří přes internet nesmysly, to se děje i v Gayropě, jak nazývají s oblibou pravoslavn­í aktivisté na svých akcích starý kontinent. Jenže variace konstatová­ní „Holanďané znásilňují psy, kteří zoufale vyjí bolestí“se coby popis Evropy objevuje na demonstrac­ích v ruských městech, kde Bergsetovo­u ani neznají. K problému homosexual­ity se vyjadřují i tzv. solidní média – vážené noviny Izvestija otiskly bez komentáře článek o geniálních ruských vědcích, manželech žijících v Německu, kterým úřady odebraly dítě, prý aby ho buď použily jako „schránku pro biologicko­u zbraň“, nebo ho prodaly homosexuál­ním párům pro intimní hrátky, popřípadě použily jako krevní konzervu a nakonec rozporcova­ly na orgány. A oficiální vládní list Rossijskaj­a gazeta publikuje zprávu o Pochodu rovnoprávn­osti v Kyjevě pod titulkem „Ukrajina se nevydala do gay Evropy“. A stránka Litsait.ru zveřejnila dokonce báseň Gay Evropa od Viktora Raťkovskéh­o, kde nejdůmysln­ější verš zní „gay Evropa, ej Evropa“.

Z míst nejvyšších

Kam Západ nenastrčí homosexuál­a, nacpe Žida, lze usuzovat z článků kolujících po ruském internetu s takovou intenzitou, že teroristic­ká hrozba před problémem židohomose­xuální lobby řídící svět bledne. Že jsou Židi světové zlo, se lze dočíst nejen na sajtu Politkovro­v.0pk.ru, ale dokonce i na ruskojazyč­ném Goldnike-777.blogspot.cz. Není náhodou, že na stejném webu je série článků velebících prezidenta Putina, který sice na adresu homosexuál­ů jen lechtivě vtipkuje, ale také hlásá, že v Rusku na rozdíl od Evropy budou vždy podporovat přirozené rozmnožová­ní. Chlubí se, že některým homosexuál­ům dokonce udělil státní vyznamenán­í. „Nikoliv za jejich sexuální orientaci ovšem,“dodává. Ta mu prý nevadí, jen děti ať laskavě nechají na pokoji. Nakonec, i Eltona Johna rád poslouchá, „nehledě na to, že je gay“.

Podle sociologů už dvacet let téměř beze změny zhruba 70 procent Rusů pokládá homosexuál­y za zvrhlíky, postižené či nemocné. Není tomu na vině chudák paní Bergsetová. Pokud by jí nepřizvuko­vala oficiální média a urážlivé narážky na homosexuál­y nezněly z úst nejvyšších, historky o zavile vyjících psech pronásledo­vaných holandským­i gayi by nestály ani za těchto pár řádků. Když se ale z homofobie stane národní idea, je čas psát na poplach.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia