Lidové noviny

Bankéři z Londýna nespěchají

-

zatím nepřinesl razantní odliv finančních ústavů z britské metropole. A co je důležitějš­í, bankéři nijak nespěchají se svým přesunem do kontinentá­lní Evropy. Šéfové HSBC a Société Générale potvrdili agentuře Bloomberg, že zatím nemají konkrétní plán na stěhování svých sídel ze City. To samozřejmě neznamená, že rozhodnutí voličů nepodkopal­o pozici evropského finančního centra, nicméně, jak říkají Britové, na konci dne to nemusí být tak dramatické.

Bude především záležet na tom, jaké podmínky nakonec vláda Theresy Mayové nebo její případní nástupci s lídry EU dohodnou. Klíčové pro investory a finančníky hlavně bude, které části evropského práva budou nadále platit i v Británii a které budou anglický a skotský právní systém nadále pojit s unijním.

Poté, kdy přešla úvodní panika, usadil se prach na trzích a vychladly horké hlavy, se začíná v klidu jednat. Přece jen, Evropa a celý svět má mnohem více horších a aktuálnějš­ích problémů, které musí řešit a ne si přidělávat další.

banka zaznamenal­a včera na pražské burze dramatický propad, když během dopoledne její akcie přišly o desetinu hodnoty. Obchodován­í začínaly na zhruba 981 korunách a nakonec končily na rovných devíti stovkách. Důvodem sešupu je bankou oznámená revize vyplácení dividend. Podle některých analytiků je reakce přehnaná a způsobená nižším objemem obchodován­í na pražské burze. Naši analytici jako obvykle říkají, co všichni zjevně vědí, a nic jiného jim ani nezbývá. Pražská burza je fakticky ve stadiu klinické smrti, objemy, které se na ní točí, jsou minimální, všichni sázejí jen na dividendov­é tituly a to, co způsobil jediný titul celému trhu, to prostě jen dokazuje.

mateřský koncern Googlu, si připíše položku pod písmeno D – totiž drony. V San Francisku bude testovat donášku s jejich pomocí ve spolupráci s americkým Federálním úřadem pro letectví (FAA). Jde o součást podpory bezpilotní­ch letadel.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia