Lidové noviny

Nečekaný striptýz na žíněnce

- TOMÁŠ KUBÁNEK

RIO DE JANEIRO / PRAHA Skandální vyvrcholen­í měl zápasnický duel o bronz ve volném stylu do 65 kilogramů. Trenéři Mandachnar­ana Gancoriga z Mongolska nebyli spokojeni s verdiktem rozhodčích, a tak předvedli přímo v hale protestní striptýz.

Gancorig vedl v závěru souboje o třetí místo s Uzbekem Ichtijorem Navruzovem 7:6. V posledních sekundách však kolem svého soupeře jen tančil, rozhazoval rukama a celkově se vyhýbal boji. Sudí proto Gancorigov­i po uplynutí času, kdy už se radoval ze zisku medaile, udělili trestný bod za pasivitu.

Mongolští zástupci se proti vyrovnání stavu odvolali, a protože s revizí neuspěli, sudí udělil Uzbekovi další bod, kterým duel vyhrál.

Nečekaný zvrat neunesli přede-

„Byla čest vést brazilskou reprezenta­ci jako kapitán, ale od nynějška už jím být nechci,“

vším mongolští trenéři, kteří se v záchvatu zuřivosti přímo na žíněnce začali vysvlékat a zahazovat své věci včetně akreditace. Jeden z nich zůstal jen v trenkách a musela je z arény vyvést až ochranka. „Byl to protest proti rozhodován­í. Tři miliony lidí vMongolsku na tento bronz čekaly a teď jsme zůstali s prázdnýma rukama bez medaile,“zlobil se kouč Bjambarenč­in Bajará.

Zdálo se, že Gancorig porážku nakonec uznal, když Navruzovov­i sportovně pogratulov­al, vyhlá- šení vítěze však ignoroval. „Snažil se mi utéct. To se nedělá. Nemám respekt k němu ani k jeho trenérovi,“vzkázal mu bronzový Navruzov.

 ?? (vpravo) se vyhýbá zápasu, za což Navruzov dostává bod FOTO REUTERS ?? Gancorig
(vpravo) se vyhýbá zápasu, za což Navruzov dostává bod FOTO REUTERS Gancorig
 ?? Se na protest vysvlékli FOTO REUTERS ?? Mongolští trenéři
Se na protest vysvlékli FOTO REUTERS Mongolští trenéři

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia