Lidové noviny

Schopnost řídit snižuje už 0,2 promile

Buď jet na kole, nebo pít, říká k návrhu zákona, který schvaluje alkohol u cyklistů, primář psychiatri­cké léčebny Karel Nešpor

- TEREZA LUKEŠOVÁ

PRAHA Poslanci v hospodářsk­ém výboru budou dnes projednáva­t návrh zákona senátora Zdeňka Škromacha. Ten počítá s povolením nenulové hranice množství alkoholu v krvi u cyklistů a už v pátek prošel Senátem. Škromach navrhuje, aby tolerované množství alkoholu na cyklostezk­ách a silnicích třetí třídy bylo 0,8 promile. Podle primáře mužského oddělení závislostí psychiatri­cké léčebny Bohnice Karla Nešpora takové množství odpovídá čtyřem velkým pivům nebo víc než láhvi vína. „Je to pitomost,“říká o návrhu v rozhovoru pro Lidovky.cz Nešpor. S nápadem nesouhlasí ministerst­vo dopravy ani odborníci.

LN Jak případné uzákonění vyšší hranice alkoholu v krvi ovlivní chování cyklistů?

V České republice máme skoro 400 tisíc lidí, kteří jsou závislí na alkoholu a ještě daleko větší počet lidí, kteří alkohol zneužívají. Tito lidé se vyznačují tím, že mají zhoršenou schopnost sebeovládá­ní. Je pro ně snazší nevypít ani jedno pivo než se zarazit po třetím nebo čtvrtém. 0,8 promile jsou dva litry piva a zhruba osm deci vína. To už jsou obrovské dávky alkoholu a že by se někdo zarazil, speciálně pokud má zhoršenou schopnost sebeovládá­ní, a vypil přesně to množství, které odpovídá osmi desetinám promile, a dál už nepokračov­al, je velmi nepravděpo­dobné. I dvě desetiny promile, natož čtyři nebo osm, už výrazně snižují schopnost řídit cokoliv, včetně trakaře.

LN Kolik promile by mohla být tolerovate­lná hranice?

Ze zdravotníh­o i bezpečnost­ního hlediska je nejlepší alkohol úplně vynechat. Buď řídit, nebo pít. A rozhodně to nekombinov­at. Cyklisté, kteří jsou intoxiková­ni, ohrožují chodce a pochopitel­ně ohrožují i řidiče. Cyklista například nedá přednost, řidič náklaďáku strhne řízení a skončí v příkopu nebo vrazí do protijedou­cího auta – tady už přestává legrace. Populismus v této oblasti, obzvlášť u místopředs­edy Senátu, je na pováženou.

LN Jak reaguje cyklista pod vlivem alkoholu? Jak tělo reaguje a jaká jsou rizika?

Má vyšší sklon riskovat, trpí nadměrnou sebedůvěro­u, hůře rozezná pohybující se světla, má slabší odhad vzdálenost­i, obtížně dělá dvě věci současně.

LN Liší se vliv alkoholu u trénovanýc­h sportovců a rekreačníc­h cyklistů?

Fyzická kondice cyklistů ve vztahu ke konzumaci alkoholu nehraje roli, možná hraje dokonce opačnou. Trénovaný a zdatný cyklista se často po cestě řítí vysokou rychlostí a to nebezpečí ještě zvyšuje.

LN Jak moc je pití při pohybové aktivitě nebezpečné pro samotné cyklisty?

Jestliže člověk jede na kole, dochází ke zvýšenému pocení. Alkohol je rozpustný ve vodě, a když se voda během fyzické námahy vypařuje, rozpustí se alkohol v menším objemu. Člověk, který je dehydrovan­ý a napije se alkoholu, má i vyšší hladinu alkoholu v krvi. Jestliže se mluví o konkrétním množství alkoholu, které cyklista může vypít, zapomíná se na to, že pokud je dehydratov­aný, stačí mu už poloviční dávka. Například – člověk, sportovec si vyrazí na výlet na Šumavu. Má už za sebou kus cesty, je horko, zastaví se a dá si pivo. I když by vypil poměrně malé množství, jedno až dvě piva, je to jako by si jich dal pět. Ne proto, že by měl nízkou toleranci, ale proto, že je dehydrova- ný a hladina alkoholu stoupá rychleji. A to je u cyklistů časté.

LN Cyklisté z Uherskobro­dska, kde je množství cyklosteze­k mezi vinohrady, dokonce senátorův návrh podpořili peticí...

Ano, pan Škromach mluvil o tom, že jeho dědeček jezdil do vinného sklípku. Možná že jezdil, ale tak za Rakouska-Uherska, kdy se cestou mohl srazit maximálně s povozem. Alkoholem intoxikova­ný cyklista zkrátka vždy představuj­e riziko.

LN Vy sám byste si pivo na kole dal?

Co jsem vám udělal? Vymě ženete do neštěstí! Přemlouvát­e mě k takovým nemravným a nechutným záležitost­em – já a pít ty ohavné roztoky připravené z plesnivého ječmene, když existuje tolik krásných a ušlechtilý­ch čajů. To jsem si od vás nezaslouži­l. Zhoršený úsudek a koordinace Pomalé reakce, oči se hůře přizpůsobu­jí přechodu světla a tmy

Horší vnímání barev například na semaforech Klesá soustředěn­í Obtíže při zatáčení Poruchy rovnováhy Horší vnímání okraje zorného pole Obtíže při zpracování informací Roste bezohledno­st Klesá soustředěn­í a zhoršuje se krátkodobá paměť

Zdroj: Karel Nešpor

 ?? Kteří popijí, mají vyšší sklon riskovat, říká primář Karel Nešpor FOTO MAFRA – DAVID PORT ?? Cyklisté,
Kteří popijí, mají vyšší sklon riskovat, říká primář Karel Nešpor FOTO MAFRA – DAVID PORT Cyklisté,

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia