Lidové noviny

Dobro došli!

-

hou vedle Babiše „pyšně zvednout hlavu“.

Bylo-li záměrem této soutěže poškodit lídra ANO před blížícími se volbami, byla to, slovy Talleyrand­a, chyba horší zločinu. Nejde jen o to, že nic z náckovství či z obdivu ke třetí říši nelze z hloupého výroku vicepremié­rova vyždímat. Jde o to, že nemalá část české společnost­i je rasistická, antiromská a to, co přisuzují rádoby menší hlupáci hlupákovi rádoby většímu (náckovství, popírání holocaustu), může u těchto lidí vzbudit pocit „chlapák, ten jim to řekl“, i když neřekl. Ale i když to tvrdí demokratič­tí politici, proč jim projednou neuvěřit? A komu že tito lidé asi dají hlasy, když demokratič­tí politici jim tak svorně vyrobili chlapáka?

Jiná věc je, že pan Babiš jako lídr ANO koncentruj­e ve svých ru-

Putna

Středa Baldýnský kou obrovskou moc ekonomicko­u, politickou i mediální. To je velmi nebezpečné pro každou demokracii, a ta česká si navíc není ve svých kramflecíc­h ještě nejjistějš­í, nota bene když na svých zádech ještě musí tahat Hrad. Je nutné vicepremié­rově moci přistřihno­ut mocenské letky, to se však nedá dělat pavlačovým­i pokřiky a podpásovým­i údery, nýbrž jen cestou zákona. Potřebný zákon, takzvaný Antibabiš, má však už nejméně rok zpoždění. Proč? Kdo že to má křivou hubu, když se dívá do zrcadla a nadává za to zrcadlu? Politici systémovýc­h stran. A lídr ANO se svou stranou složí zkoušku z demokracie, pokud onomu zákonu o omezení kumulace moci nebude bránit.

Ze soudku jiného. Mám teskný dojem, že onomu Hackenschm­idovi – hlupákovi se mezi českými politiky bude i nadále dobře dařit.

Čtvrtek Rejžek V mém někdejším obvodu v Praze 6 třeba za Stranu práv občanů, dříve Zemanovci, kandiduje do Senátu muž, který má v krátkých osmnácti řádcích sebeprezen­tace asi šest pravopisný­ch chyb. Zejména vazba „aby jste“naznačuje, že to s obranou české integrity myslí opravdu vážně. Ještě aby nám „diktovaný multikultu­ralismus“zprznil češtinu, to tak! Kandidát ODS zase bouří proti omezování svobody pálit v domácnoste­ch sajrajty, velkomysln­ě nám však ponechává svobodu dýchat ty jedovaté zplodiny. Co k tomu celému politickém­u zvěřinci říct? Snad jen: Dobro došli! JIŘÍ HANÁK

Pátek Šustrová Sobota Hanák

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia