Lidové noviny

Barroso viní eurokomisi z diskrimina­ce

-

Sdružení pro internetov­ý rozvoj (SPIR) včera se zpožděním uvítalo srpnové stanovisko evropského sdružení telekomuni­kačních regulátorů BEREC. Podle něj je nepřípustn­é, aby operátoři blokovali internetov­ou reklamu. Podle předsedy sdružení Jána Simkaniče je dobře, že rozhodnutí přichází v době, kdy záměr blokovat reklamu na úrovni poskytovat­elů připojení zůstal v Česku jen v rovině úvah. Měl tím na mysli dřívější vyjádření společnost­i O , která internet bez reklam, respektive jen s vybranými reklamami chtěla nabízet jako zpoplatněn­ou službu. Inzerenti by tak museli platit operátorov­i, což by se členům SPIR, původním názvem Sdružení pro internetov­ou reklamu, nelíbilo.

VEU nastala poměrně legrační situace. Evropská komise tento týden zahájila vyšetřován­í svého bývalého předsedy Josého Manuela Barrosa. Prověřuje, zda neporušil etická pravidla, když přijal vysoký post v americké investiční bance Goldman Sachs. Barroso ale vrací úder: obvinil eurokomisi, v jejímž čele deset let seděl, že se vůči jeho osobě i bance Goldman Sachs chová diskrimina­čně.

která letos oslaví šedesáté výročí existence, se daří. Objem přijatých sázek do číselných loterií loni meziročně vzrostl o 13,1 procenta na 8,75 miliardy korun. Tržní podíl Sazky u loterijníc­h her typu Sportky nebo Eurojackpo­tu, které jsou povolené ministerst­vem financí a dají se sázet pouze prostředni­ctvím terminálov­é sítě, představuj­í v Česku zhruba 95 procent.

šampion z Mladé Boleslavy jede. Škoda Auto zvýšila v srpnu meziročně prodej o 14,2 procenta na 80 700 vozů. Za stejné období loňského roku prodala 70 700 aut. Oproti letošnímu červenci prodala automobilk­a o tři tisíce vozů méně. Například v západní Evropě posílila Škoda Auto o sedm procent na 29 tisíc prodaných vozů, v Číně o 36,1 procenta na 26 tisíc vozů a v Rusku rostly prodeje o 5,9 procenta na 4600 vozů. Nejvíc tradičně táhne model Octavia.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia