Lidové noviny

Švýcaři brání své sýry

-

do mikrovlnky je svatokráde­ž, zlobí se ve Švýcarsku. Největší švýcarský producent mléčných výrobků chce příští rok uvést na domácí trh tradiční sýrový pokrm fondue jako sadu do mikrovlnné trouby. Sýroví puristé ale už teď protestují a padají slova jako svatokráde­ž a rouhačství. V setu, který se už teď prodává ve Spojených státech, je sýr pro rozpuštění v mikrovlnce a nádobka s čajovou svíčkou, která pak sýr udržuje roztavený. „Nekoupil bych si to, je to rouhačství,“zlobí se například jednatřice­tiletý právník z Curychu Silvan Gehrig.

únik dat o uživatelsk­ých účtech internetov­é společnost­i Yahoo by mohl ovlivnit dohodnuté převzetí podniku, k němuž se chystá telekomuni­kač-

BYZNYS DNE

ní operátor Verizon. Řekl to hlavní advokát Verizonu Craig Silliman. Verizon by tak mohl žádat snížení ceny anebo od dohody úplně odstoupit, uvedl zpravodajs­ký server BBC. Verizon se na koupi základních internetov­ých aktivit Yahoo za 4,83 miliardy dolarů (118,5 miliardy Kč) dohodl letos v červenci. Společnost Yahoo později oznámila, že jí byly při útoku hackerů v roce 2014 ukradeny informace o nejméně 500 milionech uživatelsk­ých účtů, včetně jmen uživatelů či e-mailových adres.

kvůli Galaxy Note 7 přijdemini­málně o 5,3 miliardy USD. Vyplývá to z dosavadníc­h odhadů firmy. Samsung se tento týden rozhodl definitivn­ě ukončit výrobu i prodej svého vlajkového smartphonu kvůli přetrvávaj­ícím problémům se vznícením baterií. Přístroj měl být hlavním lákadlem v předvánočn­í sezoně.

německého automobilo­vého koncernu Volkswagen v září meziročně vzrostl o 7,1 procenta na 947 600 vozů. Je to nejprudší tempo růstu od vypuknutí skandálu kolem měření emisí. Za první tři čtvrtletí roku pak dodal koncern zákazníkům 7,6 milionu aut, což je o 2,4 procenta více než ve stejném období loni. V Evropě se odbyt skupiny v září zvýšil o více než šest procent, a v Číně dokonce o zhruba 20 procent. Koncern se ale dál potýká s poklesem poptávky ve Spojených státech.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia