Lidové noviny

Boleslav a Slavia válí, Zlín poprvé padl

- JAROSLAV ŠINDELÁŘ

Po zaváhání Plzně a Zlína se poprvé v sezoně udrželi na vedoucí příčce první ligy fotbalisté Mladé Boleslavi. Výbornou formu potvrdili čtvrtou výhrou v řadě. Stejnou sérii drží Slavia. MFK Karviná 1. FK Příbram FC Hradec Králové SK Slavia Praha 0 3 FK Jablonec FC Zbrojovka Brno 1 2

PRAHA Obhájce titulu z Plzně chtěl i po zápase na Slovácku udržet vedení v tabulce, bod za remízu 1:1 však zachraňova­l až v samém závěru. „Bod je pro nás po pěti vítězstvíc­h málo,“přiznal střelec vyrovnávac­í branky Viktorie Lukáš Hejda.

Zaváhání Západočech­ů nevyužila kometa letošní sezony ze Zlína, která jako poslední tým v tomto ligovém ročníku přišla o neporazite­lnost, když prohrála v Teplicích 0:2. „Musíme se z toho poučit a hrát zodpovědně­jší fotbal. Věřím, že nás první prohra ovlivní pozitivně,“burcuje trenér Moravanů Bohumil Páník.

Zaváhání obou týmů v boji o čelo tabulky tak využila Mladá Boleslav, která zvítězila 3:1 na hřišti Bohemians a vypracoval­a si tak dvoubodový náskok před Plzní a už čtyřbodový před Zlínem. „Je samozřejmě příjemné, když jste na čele. Odehráli jsme nejtěžší utkání za mého působení v Mladé Boleslavi,“uvedl trenér Středočech­ů Leoš Kalvoda.

Oberou se rivalové o body?

Do karet navíc hraje Boleslavi fakt, že Plzeň v příštím kole přivítá Spartu, která po čtyřech ligových zápasech bez výhry zase zabrala a porazila doma Jihlavu 3:0.

A její dočasný trenér David Holoubek pojede se svým týmem vyhrát i na západ Čech. „Musím přiznat, že Jihlava byl vhodný soupeř proto, abychom si před zápasy na hřišti Beer Ševy (v Evropské lize) a Plzně zvýšili sebevědomí. Abychom ukázali, že umíme hrát dobrý, ofenzivní fotbal,“uvedl Holoubek, který Spartu dovedl vedle vítězství nad Jihlavou i k výhrám nad Interem Milán a Český- mi Budějovice­mi, o další tříbodový zisk v Brně připravil Letenské závěrečný gól z ofsajdu.

Hned v závěsu za Spartou se drží její odvěký rival ze Slavie, který vyhrál v lize stejně jako Boleslav už počtvrté v řadě, když zvítězil v Hradci Králové 3:0. Pokud se Slavii navíc podaří zvítězit i ve středeční dohrávce v Brně, dostane se nejen před Spartu, ale dotáhne se bodově na třetí Zlín.

„Teď si víc věříme, což se v posledních zápasech projevilo. Našli jsme nějakou tvář, hrajeme pořád v jedné sestavě. Teď je důležité, abychom to udrželi,“doufá záložník Slavie Josef Hušbauer, jehož těší, že se sešívaní po špatném úvodu vyhoupli do popředí tabulky.

 ?? Se v pátek na hřišti Bohemians 1905 trefili třikrát a po třetině soutěže vedou ligu FOTO ČTK ?? Hráči Mladé Boleslavi
Se v pátek na hřišti Bohemians 1905 trefili třikrát a po třetině soutěže vedou ligu FOTO ČTK Hráči Mladé Boleslavi

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia