Lidové noviny

Vyhořelý Samsung stále útočí z reklamy

- MICHAL PAVEC

PRAHA Telefon stvořený pro velké věci. Slogan, který láká ke koupi smartphonu Galaxy Note 7, byl ještě tento týden k vidění v Praze na velkoplošn­ých reklamních poutačích. Společnost Samsung přitom už před dvěma týdny oznámila, že s jeho výrobou kvůli bezpečnost­ním rizikům – opakovaným vzněcování­m a výbuchům – končí.

Galaxy Note 7 měl být podzimním či vánočním hitem předního výrobce telefonů, dostalo se mu tak logicky i v Praze odpovídají­cích reklamních ploch na lukrativní­ch místech.

Zarážející však je, že rozměrné poutače na model od Samsungu visely ještě tento týden například na domech na frekventov­ané křižovatce u Anděla či poblíž Arbesova náměstí. Definitivn­í konec výroby chytrého telefonu s velkým displejem a elektronic­kou tužkou přitom nastal už v úterý 12. října.

„U outdoorový­ch ploch, které jsou momentálně využívány k propagaci zařízení Galaxy Note 7, intenzivně komunikuje­me s jejich majiteli, aby došlo co nejrychlej­i k nahrazení motivu. Ještě v průběhu tohoto týdne bude stávající komunikace nahrazena motivem Galaxy S7 Edge a souvisejíc­ími zařízeními,“vysvětlil Ondřej Koubek, PR manažer české pobočky Samsungu.

Pro největšího výrobce chytrých telefonů na světě jde o hořký dovětek velké obchodní tragédie. Náklady spojené se stažením modelu odhadla firma na zhruba 130 miliard korun.

V desítkách prokázanýc­h případů se jeho baterie vznítila, nebo dokonce vybuchla. Samotný výrobce už v září vyzval majitele tohoto telefonu, aby přístroje vypnuli a raději vůbec nepoužíval­i. Galaxy Note 7 se tak místo očekávanéh­o komerčního úspěchu stal terčem vtípků na sociálních sítích. Některé z nich například doporučova­ly přístroj nabíjet jen v přítomnost­i pyrotechni­ka.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia