Lidové noviny

Napadená Kvitová je po operaci

-

Tejkalovým prostředni­ctvím poslala Kvitová také poděkování fanouškům. „Děkuji všem za vzkazy a podporu. To, co se mi stalo, nebylo rozhodně nic příjemného, ale je to za mnou. Teď je pro mě hlavní, aby doktoři zjistili, jak je na tom moje ruka. Věřím jim a věřím, že to dobře dopadne. Mám tu nejlepší péči a jsem ve spojení se svými nejbližším­i. To nejhorší už mám za sebou. Ještě jednou díky, že na mě myslíte. Nebojte se o mě,“citoval Kvitovou Tejkal.

Dlouhá operace poraněných šlach na všech prstech levé ruky a dvou nervů dopadla úspěšně. „Petra je podle operatéra mladá a zdravá, a (lékař) po operaci nevidí důvod, proč by opět nemohla hrát tenis,“informoval Tejkal. Dva dny nyní bude mít světová jedenáctka ruku zavázanou. „Pak šest až osm týdnů v dlaze a tři měsíce bude třeba sešité šlachy nepřetěžov­at,“napsal Tejkal. V ideálním případě se Kvitová na kurty vrátí nejdříve v dubnu.

Do bytu se dostal lstí

Útočník přepadl Kvitovou v půl deváté ráno. Do bytu se podle policie dostal lstí. Z místa činu pak utekl. Policisté po něm celý den pátrali, do akce byl nasazen i psovod. Přes všechnu snahu ho však do uzávěrky vydání nedopadli. Podlemluvč­ího prostějovs­ké policie Františka Kořínka policisté na případu intenzivně pracují, bližší informace ale sdělit nechtěl. Řekl pouze, že muž si po útoku z bytu Kvitové „něco odnesl“. Některá média píší, že násilník tenistku připravil o 5000 korun.

„Jedná se o 180 centimetrů vysokého muže kolem 35 let, světlé pleti. Na sobě měl světlehněd­ou bundu a světlou čepici, přes rameno měl zavěšenou tašku,“popsal pachatele Kořínek.

Podobný útok policisté ve městě nepamatují. „Nevím, že by poslední dobou došlo k podobnému útoku ať už se zraněním, nebo bez přímo v bytě. Všechny okolnosti jsou předmětem vyšetřován­í, vyvolává to otázku, zda šlo o náhodný byt,“doplnil Kořínek.

Palce jí drží i legenda Navrátilov­á

Napadení Kvitové, která byla nedávno vyhlášena nejoblíben­ější hráčkou okruhu WTA, zarazilo mentálního kouče a trenéra Mariana Jelínka. „Osobně se mi podobný případ do ruky nedostal, spíše zranění, vážný pád z kola, ale že by bylo zranění způsobeno sportovci úmyslnou agresí, s tím jsem se nesetkal,“uvedl pro LN Jelínek.

K útoku na Kvitovou se vyjádřila také tenistka Andrea Hlaváčková. „Útočníka bych praštila raketou, mám ji u dveří a nosím pepřový sprej! Byla jsem v šoku, otřáslo to se mnou. Je to pro mě hrozná představa, že asi Petra musela toho útočníka vidět a bojovat s ním,“uvedla Hlaváčková v rozhovoru pro Rádio Impuls.

Otřesená je i další česká tenistka Lucie Šafářová. „Je to strašné. Nevím, co k tomu říci. Tohle jsou věci, které jsou pro nás všechny hrozně šokující,“řekla Šafářová poté, co se o incidentu dozvěděla. „Vystupujem­e na obrovských sportovníc­h akcích. Dnes už i při nich jsou pochyby, i když pořadatelé dělají stále větší a větší bezpečnost­ní opatření. To, co se stalo Petře, se může stát komukoliv z nás. Mám z toho husí kůži,“uvedla Šafářová.

Podporu vyjádřila i tenisová legenda Martina Navrátilov­á. „Právě jsem se dozvěděla o Petře Kvitové a o tom strašlivém pobodání a zranění ruky. Všichni držíme palce,“uvedla na svém twitterové­m účtu Navrátilov­á.

Své rozčílení neskrývala na sociálních sítích ani osmá hráčka světa Madison Keysová. „Jsem úplně rozhozená z té zprávy o Petře Kvitové. Bezpochyby jedna z nejmilejší­ch osob, jaké jsem kdy potkala. Myslím na ni,“napsala Američanka. V podobném duchu se vyjádřily i další světové hráčky Caroline Wozniacká, Viktorie Azarenková či Agnieszka Radwaňská.

 ?? Okradl a pak z místa činu utekl. byla Petra Kvitová napadena. Útočník ji poranil, FOTO MAFRA – MILOSLAV JANČÍK ?? V tomto prostějovs­kém domě
Okradl a pak z místa činu utekl. byla Petra Kvitová napadena. Útočník ji poranil, FOTO MAFRA – MILOSLAV JANČÍK V tomto prostějovs­kém domě

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia