Lidové noviny

Česká mutace Newsweeku po roce končí

-

požádalo vládu o 723 milionů jako pomoc na útlum Dolu Paskov. O státní pomoc požádala firma dopisem adresovaný­m ministru průmyslu a obchodu Janu Mládkovi (ČSSD). Ministr ale nevidí důvod finančně pomáhat černouheln­é společnost­i ve chvíli, kdy šachty nevlastní státní podnik Diamo. Diamo podle něj nabídlo za podnik korunu, nezávaznou nabídku předložilo 16. prosince. Vláda už letos OKD jako pomoc poskytla úvěr 700 milionů korun.

BYZNYS DNE

mutace zpravodajs­kého magazínu Newsweek po roce vycházení končí. Časopis nenaplnil ekonomické cíle a nezískal na trhu očekávaný podíl. Uvedl to serverMedi­aguru s odkazem na jednatele vydavatels­tví MediaRey Erika Conrada. Titul zpočátku vedl šéfredakto­r Jiří Nádoba, v srpnu ho vystřídal Ondřej Formánek. Poprvé vyšlo lokalizova­né vydání Newsweeku loni v listopadu. Obsah stavěl především na textech připravený­ch místním redakčním týmem. Z americké předlohy přebíral zhruba 30 procent obsahu. Prodaný náklad se podle neoficiáln­ích údajů pohyboval v jednotkách tisíc kusů.

komise obvinila internetov­ou společnost Facebook, že při převzetí aplikace pro bezplatné zasílání zpráv přes chytré telefony WhatsApp poskytla zavádějící informace. Facebooku tak hrozí pokuta ve výši až jednoho procenta z ročních tržeb. Podnik má čas do konce ledna, aby na nynější obvinění zareagoval.

zákona o dani z přidané hodnoty, která přeřazuje noviny a časopisy do desetiproc­entní sazby daně z přidané hodnoty z nynější sazby 15 procent, vetoval prezident Miloš Zeman. Nyní bude o prezidento­vě vetu znovu rozhodovat sněmovna. Nižší daň měla platit už od 1. ledna.

alternativ­ní osobní přepravy Uber Technologi­es Inc. vykázal za tři čtvrtletí ztrátu 2,2 miliardy USD (57,3 miliardy Kč). Čisté příjmy však vzrostly na 3,76 miliardy USD. Uber, který byl v roce 2009 založen v San Francisku, v posledních letech expanduje po celém světě. Ztráty přitom narůstají tím více, čím více firma expanduje. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia