Lidové noviny

Věčně zraněný Hertl: Chci se vrátit lepší

- JAROSLAV ŠINDELÁŘ

PRAHA Kvůli zranění kolene se nezúčastni­l olympijský­ch her v Soči, stejný problém jej stál i závěr vydařené minulé sezony a zároveň zářijový Světový pohár. A když se hokejista

(23) v úvodu probíhajíc­ího ročníku NHL dostal do vynikající formy, zastavilo ho další zranění kolene. Na začátku prosince podstoupil operaci – a na led se dostane až v novém roce.

„Je to těžké. Máte na ledě hodně prostoru, daří se vám a cítíte se dobře, jen zdraví vám to nedovolí. Můžu akorát makat dál a být připravene­j. Chci se vrátit ještě jako lepší hráč,“řekl Lidovým novinám útočník San Jose.

máš Hertl

LN

To-

Problémy s kolenem brzdí vaši kariéru. Jak těžké to pro vás je?

Nemá cenu se v tom babrat. Čím víc bych nad tím přemýšlel, tak by to bylo ještě horší.

LN Máte teď víc volného času, nebo vám ho zabírá rekonvales­cence?

Právě, že kolikrát rehabilita­ce zaberou celý den a na nic jiného není čas.

LN Co jste vůbec říkal na výkony českého týmu na Světovém poháru?

Odehráli jsme dobrý turnaj, k postupu ze skupiny chyběl jen kousek. Proti týmu Evropy jsme odehráli vyrovnaný zápas a stačilo málo. Proti Americe jsme předvedli dobrý výkon a zaslouženě vyhráli. Kanada má prostě neskutečný tým. I když jim těsně před turnajem vypadl nějaký hráč, tak byli schopni nahradit ho snad ještě lepším hokejistou.

LN Po Světovém poháru hodně hokejistů- nereprezen­tantů ohromilo, že je úvod sezony NHL v takovém tempu.

Tempo se zvedá každým rokem, na druhou stranu ten turnaj určitě pomohl některým klukům v rozjezdu. Liga je letos extrémně vyrovnaná, podle statistik končí více než polovina zápasů pouze o jeden gól. Všechny týmy mají svoji sílu a kvalitu.

LN Jak jste si užíval, že jste měl od trenéra DeBoera velkou důvěru? Vrátil jste se na centra a začal jste hrát i v oslabeních...

Byl jsem hodně spokojený s tím, kolik hraju a jak se mi daří. Trenérovi jsem se líbil na křídle s Thortonem a Pavelským, ale potřeboval promíchat útoky a trochu ty lajny zpřeházet. Já navíc hrál na centru už minulý rok, a i letos jsem se na středu cítil velice dobře. Na oslabení jsem nejprve chodil jen na vhazování, na kte- ré se mi dařilo, a pak jsem chodil střídat. Postupem času mě tam začal dávat i během hry.

LN Jak vnímáte nárůst popularity? Zastavují vás na ulici fanoušci?

Já si toho moc nevšímám, ale když někam jdeme, tak mě lidi poznávají, občas se i chtějí vyfotit. A hlavně přejí, ať se daří.

LN Všímáte si, že se generace mladíků kolem vás, Davida Pastrňáka či Radka Faksy, čím dál tím víc v NHL prosazuje?

Jsem rád, že se klukům daří a že přicházejí další mladíci. Hlavně „Pasta“(David Pastrňák) je letos neskutečný. Je tahounem týmu. Je fajn, že do NHL nakoukli letos další kluci a podařilo se jim zatím se udržet, jako Kaše (Ondřej Káše) nebo Vránič (Jakub Vrána).

 ?? Tomáš Hertl FOTO ČTK/ AP ??
Tomáš Hertl FOTO ČTK/ AP

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia