Lidové noviny

Reprezenta­nt Sýkora má nakročeno do Edenu

-

PRAHA Fotbalový reprezenta­nt Jan Sýkora je velmi blízko přestupu z Liberce do Slavie. Podle předsedy představen­stva pražského celku Jaroslava Tvrdíka jsou červenobíl­í domluveni se severočesk­ým klubem i s hráčem a celá transakce by měla být v nejbližší době uzavřena.

Tvrdík to uvedl ve velkém rozhovoru na slávistick­ém webu. Na české poměry jde o otevřenou zpověď ohledně změn v kádru.

„Mohu potvrdit informace, že máme dohodu s Libercem i samotným hráčem, a věříme, že celý přestup bude formálně dokončen v řádu hodin nebo několika málo dnů,“odpověděl Tvrdík na otázku ohledně Sýkorova přestupu.

A pokračoval: „Samotný hráč už Spartě oznámil, že dává přednost Slavii. Nechtěli bychom hráče, který za nás svým srdcem nechce hrát.“

Slavia a Liberec přestup ještě nemohou uzavřít, neboť právě běží šestidenní lhůta, kdy do jednání může vstoupit Sparta. Ta má na Sýkoru předkupní právo.

Ve hře je také Vukadinovi­č

Pokud vršovický klub transfer dotáhne, získá v zimě pátou posilu. Už dřív přišli brankář Přemysl Kovář (Varna), stoper Michael Lüftner (Teplice), levý bek Per Egil Flo (Molde) a záložník Marko Alvir (Domžale).

A pořád to nemusí být konec... Slavia jedná také o návratu VukadinaVu­kadinoviče, který nyní působí ve Zlíně. „Na Vukadinovi je fascinujíc­í, jaký vztah ke Slavii si vybudoval a jak obrovský zájem hrát za Slavii má. Mimořádně se mu podařil podzim, patřil k vůbec nejlepším hráčům české ligy a bezesporu by jeho příchod do klubu byl posílením před jarními boji. Zatím však jednání mezi kluby nejsou uzavřena,“uvedl Tvrdík.

Zatímco příchody Slavia brzy uzavře, a to probíhají teprve první dny zimní přípravy, případné odchody začne řešit nyní.

Z klíčových hráčů, kteří patří do základní sestavy, může odejít maximálně Jaromír Zmrhal. Byť oficiální nabídku Slavia zatím nedostala, mluví se například o zájmuWerde­ru Brémy. Krajní záložník byl už v létě na odchodu do Ruska, ale tehdy ještě z přestupu sešlo.

„Strategie Slavie je klub posilovat, a není v zájmu klubu v této chvíli hráče prodávat. U Jaromíra jsme se rozhodli udělat výjimku. Už dvakrát jsme ho neuvolnili a za výbornou práci, kterou pro klub odvedl, si naši podporu zaslouží. Neevidujem­e žádnou oficiální nabídku, je však možné, že hráč v zimním přestupové­m období klub opustí,“pravil Tvrdík.

Další hráči můžou odejít na hostování. Včetně útočníka Gina van Kessela, jenž v létě přišel za zhruba pětatřicet milionů korun, ale podzim se mu moc nevydařil.

A další? Na hostování chce odejít Jaroslav Mihalík, kterého v červnu čeká se slovenskou reprezenta­cí mistrovstv­í Evropy do 21 let. Kvůli zdravotním problémům nejspíš skončí Levan Kenija. A nabídky k přestupu má Jan Mikula. pes, čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia