Lidové noviny

Konečně pravda o Chartě!

-

Já se taky namotám ke všemu. První letošní den začal dramaticko­u příhodou. Vracím se večer z novoroční kyselice v oblíbené vinohradsk­é restauraci Na Břežance, když tu se rozhalekal­y a rozječely houkačky, sirény a sanitky. Ve vedlejší Tyršově ulici v posledním patře z bytu šlehaly vysoké plameny. S dalšími čumily a fotografuj­ícími zahraniční­mi turisty jsem strnul na protějším chodníku a sledoval, jak tři jednotky hasičů bravurně zvládají akci. Osmělil jsem se a oslovil fotografa městské policie. „Proboha, snad tam někdo neuhořel!“Profesioná­l nehnul brvou. „Ne, klid, pane, evakuovali jsme akorát sedm lidí, psa a kočku.“Inu, kéž by všechny hrozící katastrofy LP 2017 dopadly takhle šťastně!

S velkým povděkem vítám cyklus, kterým Lidové noviny od zítřka

Pondělí Neff budou připomínat čtyřicet let od vzniku Charty 77. Jen úplný trotl z Haló novin či odkud ho může nazvat „vymýváním mozků“. Naopak, je potřeba neustále připomínat nesmírnou občanskou statečnost hrstky lidí, která už prostě nechtěla snášet ponižování zpupným normalizač­ním režimem a hrát s ním piškvorky na téma „My vás jako budeme podporovat, věšet na prvního máje do oken praporky, mávat na průvodech na tribuny s vašimi odulými tesilovými ksichty, a vy nás, veksláky, řezníky, pingly, taxikáře a zlodějíčky toaletních papírů a svorek ve státních podnicích, necháte na pokoji“.

Sociální sítě umožňují, aby na ně lezli též všelijací zhrzení nomenklatu­rní komunisté, milicionář­i, pomocníci VB, o důstojnící­ch StB nemluvě, a jako na povel z Kremlu se vyslovoval­i třeba k Chartě. Viz ten-

Úterý Putna

Středa Baldýnský krát pětiletý Tomio Okamura, který o ní nyní vypouští neskutečná svinstva a bláboly. Takže nabízím vzorek reakcí na její výročí v tzv. diskusi na Novinkách.cz. Čtěte, prosím, až po snídani.

„Sešli se, ožrali se, zašukali si, podepsali a šli se vyspat do kotelny.“Vít Stoklasa, Seloutky.

„Banda ožralců a darebáků se vyprofilov­ala proti poctivým lidem.“František Ohárek, Sazovice.

„Chátra zůstane chátrou a nic na tom nezmění její dnešní příznivci. Za těch 27 let ukázala, co umí.“Ladislav Josífek, Rumburk.

„Kdyby tato zrůdná organizace nevznikla, tak bychom dnes asi byli úplně jinde a na jiné úrovni. Bohužel, stalo se.“Irena Kvitová, Praha.

„Na rozkaz Husáka založili tu prospěchář­skou bandu, která naku-

Čtvrtek Rejžek povala vše jen v Tuzexu!“Ivan Drobný, Radim.

„Parta opilců a nemakačenk­ů, která si nahrabala ze Západu, pro Česko neudělala nikdy nic, a přesto z toho žije dodnes!“Iva Štěpánková, Hustopeče.

„Banda velezrádců, budou se smažit v pekle se svým lídrem!“Karel Čaník, Bystřice pod Hostýnem.

Ne, to není Rudé právo s články Jaroslava Kojzara a Marie Boudové. Trollové zasedli k počítačům a jedou. Zdravím tímto koordináto­rku nového Centra boje proti dezinforma­cím Evu Romancovou a držím jí palce. JAN REJŽEK

Pátek Šustrová Sobota Hanák

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia