Lidové noviny

Jdi si do Číny, křičel kouč na Costu

Nejlepší střelec Premier League Diego Costa neodcestov­al s Chelsea do Leicesteru. Spekuluje se, že kvůli zájmu z Číny

- VOJTĚCH POVEJŠIL

PRAHA Zlákají čínské miliardy další fotbalovou hvězdu? Z Chelsea už do tamní Superligy odešel Oscar, minulou zimu zase Ramires. Na šustění bankovkami a sliby ohromných měsíčních příjmů slyšeli třeba Carlos Tévez, Hulk nebo Axel Witsel. Poslední přestupovo­u bombou má být Diego Costa.

Už v létě měl myšlenky na přestup z Chelsea. „Ano, chtěl jsem odejít,“přiznal nedávno Costa.

Nejlepší střelec fotbalové Premier League ale chytl v londýnském klubu skvělou formu a zdálo se, že vše klape jako na drát- kách. Jenže v sobotu neodcestov­al s týmem do Leicesteru. Trenér Antonio Conte hovoří o zranění, britská média o lukrativní nabídce z Číny, která měla rozhodit forvardovu psychiku.

Útočník, jenž svými čtrnácti trefami pomohl Chelsea na první místo anglické ligy, tři dny před duelem s Leicestere­m přestal trénovat. Údajně kvůli zranění zad. Navíc se pohádal s kondičním trenérem.

Do sporu se zapojil i Conte a podle zdrojů britského deníku The Telegraph měl na Costu zakřičet „Tak si jdi do Číny!“

„To, že není s týmem vmomen- tě, kdy ho nejvíce potřebuje, je minimálně hodně zvláštní. Něco ho vykolejilo,“přemítá bývalý útočník Arsenalu a televizní expert Ian Wright. Na dotaz, zda by ho Costův úprk do Číny překvapil, zareagoval okamžitě: „Absolutně ne. Zrovna on mi nepřipadá jako někdo, koho by zajímalo, co si o něm ostatní myslí.“

„O zájmu nic nevím“

Chelsea i bez španělskéh­o kanonýra duel 21. kola s Leicestere­m zvládla a má po výhře 3:0 na čele soutěže pětibodový náskok. Komfortní situace v tabulce je ale to poslední, co sportovní fanoušky ohledně Chelsea zajímá. „Řekl jsem pravdu už před utkáním, říkám ji i teď. Diego přestal trénovat v úterý, protože ucítil bolest v zádech. Proto nebyl připravený k zápasu,“vysvětlova­l trenér Conte. A nabídka z Číny? „Ne, o tom nic nevím,“řekl italský kouč.

Za svého spoluhráče se postavil i levý obránce Marcos Alonso, se dvěma góly hvězda sobotního zápasu s Leicestere­m. „Tenhle příběh vymysleli novináři. Diego je v Chelsea velmi šťastný,“sdělil BBC.

Je to tvrzení proti tvrzení. Jak celá sága kolem Costy dopadne, ukáží následujíc­í dny.

 ?? Diego Costa FOTO REUTERS ??
Diego Costa FOTO REUTERS

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia