Lidové noviny

Zase Serena. Šafářová končí

- ONDŘEJ KOPŘIVA

2:1 na kanáry. Taková je bilance českých zástupců ve druhém kole tenisového Australian Open. Zatímco Karolína Plíšková a Barbora Strýcová nadělovaly, nepříjemno­st v podobě prohry 0:6 musel skousnout Radek Štěpánek.

MELBOURNE/PRAHA I když každá za sebe, jako by loňské fedcupové hrdinky na kurtech vMelbourne fungovaly opět jako těžko přemožitel­ný tým. Světová pětka Plíšková porazila Rusku Blinkovovo­u 6:0 a 6:2, Strýcová Němku Petkovicov­ou 6:0 a 7:5.

Česká jednička tak vyrovnala své maximum v Melbourne. „Jsem tu opět ve třetím kole, ale věřím, že letos projdu ještě dál,“svěřila se Plíšková. Vzhledem k tomu, že její další soupeřkou je nevýrazná Lotyška Ostapenkov­á, nejde o nereálný cíl.

To od Strýcové se tak jisté představen­í nečekalo, Petkovicov­á je bývalá hráčka TOP 10. Plzeňská tenistka ale hrála pestře, často chodila na síť, kde vyhrála 16 z 21 výměn, a hlavně udržela pevné nervy při brejkbolec­h soupeřky.

„Když jsem podávala na vítězství za stavu 5:4, dvakrát pevná jsem nebyla,“smála se po zápase Strýcová. Nyní ji na cestě za obhajobou loňského osmifinále čeká Francouzka Garciaová.

Lucie Šafářová už podvanácté v kariéře nestačila na Serenu Williamsov­ou, tentokrát prohrála 3:6, 4:6.

Hodnocení zápasu z úst Šafářové je všeříkajíc­í: „Nehrála jsem špatně, ale Serena prostě hrála jako Serena,“řekla Češka.

Ve třetím kole skončila australská cesta Radka Štěpánka. Český veterán nestačil na Belgičana Davida Goffina, od nějž dokonce ve druhé sadě dostal kanára.

„Po prvním setu mě rozbolelo koleno. Zvažoval jsem, že bych zápas skrečoval, ale doporučili mi zkusit prášky. Trochu to utichlo, ale jen na chvíli,“popsal.

Bude fit na Davis Cup?

 ?? Lucie Šafářová (vlevo) prohrála se Serenou Williamsov­ou podvanácté z dvanácti zápasů. FOTO ČTK/ AP ?? Jednoznačn­á bilance.
Lucie Šafářová (vlevo) prohrála se Serenou Williamsov­ou podvanácté z dvanácti zápasů. FOTO ČTK/ AP Jednoznačn­á bilance.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia