Lidové noviny

Kvitová zůstává pozitivní: „Hojí se to zatím dobře“

-

PRAHA Poprvé v kariéře na úvodním grandslamo­vém turnaji tenisové sezony v Melbourne chybí Petra Kvitová.

Dvojnásobn­á vítězka Wimbledonu, která byla před měsícem doma přepadena, rehabilitu­je vážně zraněné prsty levé ruky a v rámci možností si udržuje fyzickou kondici.

„Zdravotní stav se malinko zlepšuje. Vše jde dále bez komplikací, jak lékaři po operaci plánovali. Petra je s nimi v pravidelné­m kontaktu a plně se soustředí na rekonvales­cenci a rehabilita­ci,“řekl mluvčí české tenistky Karel Tejkal.

Kvitovou přepadl neznámý pachatel před měsícem ráno v jejím prostějovs­kém bytě a při potyčce jí pořezal prsty levé ruky, v níž hráčka drží raketu. Bývalá světo- vá dvojka podstoupil­a operaci poraněných šlach a nervů ve Vysokém nad Jizerou a čeká ji minimálně půlroční pauza. Na kurty se vrátí nejdříve v druhé polovině roku.

Minulý týden na sociálních sítích oznámila, že jí lékaři vyndali stehy.

„Hojí se to zatím dobře. Jsem ráda, že jsem to zase já a má ruka. Rehabilitu­ji a zůstávám pozitivní jako vždy,“napsala šestadvace­tiletá Kvitová.

Na grandslamu chybí poprvé po osmi letech a poprvé po třiceti startech v řadě. Naposledy nehrála na pařížské antuce French Open v roce 2009.

Na Australian Open, kde došla nejdále do semifinále před pěti lety, rodačka z Fulneku nestartuje poprvé od své premiérové účasti v roce 2009. čtk

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia