Lidové noviny

Pavelec při návratu do NHL zazářil

- JAROSLAV TOMAS

WINNIPEG/PRAHA Zpočátku to vypadalo všelijak: z první střely dostal gól, další inkasoval po první ráně v oslabení tři na pět. Přesto se nakonec mohl hokejový brankář Ondřej Pavelec smát – návrat do NHL mu vyšel.

„V bráně jsem trochu nervózní každý zápas, ale tentokrát to byla jiná situace. Prožíval jsem to,“řekl Pavelec po svém prvním utkání v letošním ročníku NHL.

Donedávna býval jasnou českou jedničkou, ale v úvodu sezony ho v Kanadě čekalo nemilé překvapení. Nevešel se na soupisku Winnipegu a až do poloviny ledna zůstával na farmě. Kdekdo by v tu chvíli už ztratil optimismus.

Nakonec se díky špatným výsledkům Winnipegu a výkonům konkurentů dostal zpátky. A díky třiceti úspěšným zákrokům v utkání proti Arizoně byl vyhlášený druhou hvězdou zápasu. I kvůli tomu, že se blýskl jedním superzákro­kem, kdy zázračně vychytal hokejkou gólovou dorážku krajana Radima Vrbaty.

„Měl jsem štěstí. Na druhou stranu mi ten zákrok samozřejmě dodal sebevědomí,“culil se Pavelec po zápase, v němž Winnipeg po čtyřech porážkách za sebou oslavil toužebné vítězství 6:3.

Trenér Paul Maurice na českém gólmanovi ocenil, že se dokázal zvednout z nepovedené­ho začátku, kdy inkasoval z první střely. „Byl nejdřív nervózní, ale postupně sílil. Předvedl několik dobrých zákroků, které umějí jen talentovan­í brankáři. Jsem za něj rád. Poprvé v kariéře byl odsunutý na farmu, přesto ukázal, že se s tím umí popasovat.“

Vypadá to, že se před Pavelcem otevřela šance, jak si vzít zpátky ztracenou pozici jedničky Winnipegu. Uspěje?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia