Lidové noviny

Škoda poslední střelby, Krčmář skončil osmý

SP biatlonist­ů v Anterselvě

- TOMÁŠ KUBÁNEK

ANTERSELVA/PRAHA Dlouho útočil na životní třetí místo ze stíhačky minulý víkend v Ruhpolding­u. Zbývaly mu pouze tři rány. Předchozíc­h sedmnáct trefil přesně.

Na poslední stojce ale Michal Krčmář třetí střelou minul a z boje o pódium ve vytrvalost­ním závodu v Anterselvě vypadl.

„S oběma stojkami jsem se hrozně pral. Nevím, jestli únavou, nebo něčím jiným, ale ty stojky byly strašně vybojované,“líčil po závodě Krčmář. „Ve výsledku jsem ale se střelbou maximálně spokojený.“

Podobně nadějně vypadal o den dřív i výkon Evy Puskarčíko­vé. Ta ale na posledním stavu chybovala hned třikrát a propadla se až na třináctou příčku. To Krčmář se v elitní desítce udržel, skončil osmý.

„Škoda poslední položky. Třetí ránu měl těsnou kalibrovku nahoře, ale musíme kvitovat umístění do desátého místa, což je pěkné, a musíme ho jen pochválit,“řekl trenér mužů Michael Málek v České televizi.

Lepší umístění Krčmáře nestála jen zmíněná jediná chyba, protože míjeli i ti nejlepší, za ostatními zaostal v běžecké fázi.

„V posledním kole jsem ještě mohl docela zabrat. Rozjel jsem

Výsledky vytrvalost­ního závodu mužů na 20 km: 1. Šipulin (Rus.) 50:38,1 (1 trest. minuta), 2. M. Fourcade (Fr.) -41,0 (2), 3. Semenov (Ukr.) -56,8 (1), ...8. KRČMÁŘ -1:29,8 (1), 40. SOUKUP -4:51,2 (3), 57. MORAVEC -5:51,6 (4), 70. VÁCLAVÍK -6:39,3 (5), 85. ŠLESINGR -8:17,2 (7). Průběžné pořadí SP: 1. M. Fourcade 784, ...11. KRČMÁŘ 327, 19. MORAVEC 241, 20. ŠLESINGR 225, 48. SOUKUP 52, 54. VÁCLAVÍK 35, 90. KRUPČÍK 3.

Další program – dnes: závod s hromadným startem žen (13.30), štafeta mužů (15.15). Zítra: závod s hromadným startem mužů (11.00), štafeta žen (14.45). to hlavou, abych se úplně nevyšťavil a nechytil tam pak nějaké k. o.,“vysvětlova­l aktuální lídr českého týmu.

Ještě větší smůlu měli Ukrajinec Serhij Semenov a Rus Maxim Cvetkov. Oba minuli až úplně poslední ránu. Semenov se tak místo vítězství musel spokojit se třetím místem, Cvetkov dojel sedmý.

Zvítězil Rus Anton Šipulin o 41 vteřin před suverénem sezony Martinem Fourcadem z Francie.

Z českých reprezenta­ntů už bodoval jen čtyřicátý Jaroslav Soukup. Ondřej Moravec dojel po čtyřech chybách 57., Adam Václavík 70. a Michal Šlesingr, který měl po sedmi nepřesných ranách sedm trestných minut, dokonce až na 85. místě.

Biatlonist­a Michal Krčmář skončil osmý ve vytrvalost­ním závodu Světového poháru v italské Anterselvě. Minul jen jednou na poslední položce.

S využitím ČTK

 ?? Je zatím z Čechů nejlepší FOTO ČESKÝ BIATLON – PETR SLAVÍK ?? Michal Krčmář
Je zatím z Čechů nejlepší FOTO ČESKÝ BIATLON – PETR SLAVÍK Michal Krčmář

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia