Lidové noviny

Žil v rodině zmizelé Míši, čelil žalobě za zneužívání

- JAN HORÁK ÚSTÍ NAD LABEM

(od našeho zvláštního zpravodaje) Krátce po Vánocích, 28. prosince loňského roku přistála na stole ústeckého okresního soudu obžaloba z pohlavního zneužití. Ublížit nezletilé dívce měl sedmatřice­tiletý muž. Kauza u soudu velký rozruch nevzbudila, protože ústecká justice se s takovým případem nesetkala poprvé. Nový náboj ale příběh dostal poté, co o dva týdny později, letos v lednu, beze stopy zmizela dvanáctile- tá Michaela Patricia Muzikářová z Ústí nad Labem. Tím obžalovaný­m je totiž podle exkluzivní­ho zjištění LN Otakar S., který byl poslední tři roky přítelem matky nezvěstné dívky. A co víc, Míša údajně zneužité děvče dobře znala. Právě role Otakara S. ve zmizení Míši je aktuálně motivem, jímž se policie při pátrání intenzivně zabývá.

„Obžaloba na muže ročníku 1979 byla podána kvůli pohlavnímu zneužití a svádění k pohlavnímu styku,“potvrdila zjištění LN náměstkyně šéfa ústeckých okres- ních žalobců Zdeňka Krausová. Nejvyšší sazba počítá s trestem osm let, ale této hrozbě se Otakar S. vyhnul. Spáchal totiž se- bevraždu, v pondělí ho našla policie oběšeného.

Příběh údajného zneužití měl začít 29. ledna 2016, kdy Otakar S. krátce po 18. hodině večer naložil třináctile­tou dívku do auta a vozil ji, vybaven lahví vodky, po Ústí a okolí. Když zastavil, podle výpovědi děvčete ji začal osahávat, a to i na intimních partiích. „Dále jí nabídl částku ve výši zhruba dvou tisíc korun za to, že s ním bude mít pohlavní styk, což odmítla,“podotkla žalobkyně Krausová. Zhruba hodinu po půlnoci pak Otakar S. dívku vysadil.

S Míšou tento příběh nespojuje pouze postava Otakara S., ale také údajně poškozené dívky. Byly to- tiž kamarádky. Otakar S. si tak podle policie oběť nevytipova­l náhodou, znal ji, protože děvče Míšu navštěvova­lo doma. Kontaktova­l ji ale skrytě: na Facebooku se vydával za čtrnáctile­tého chlapce, jehož si dívka na sociální síti přidala do přátel. „Nějakou dobu si psali. Pak navrhl, aby se potkali, že si pro ni přijede jeho dobrý známý,“sdělil LN pod zárukou anonymity zdroj obeznámený s případem. Není těžké si domyslet, že tím „známým“byl sám Otakar S. Pokračován­í čtěte na straně 3

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia