Lidové noviny

Sparta zahajuje jaro v Evropské lize

-

PRAHA Fotbalisté Sparty dnes absolvují ostrý vstup do jarní části sezony. V úvodním utkání druhého kola Evropské ligy nastoupí proti FK Rostov a rádi by oživili vzpomínky na minulý ročník, kdy ve stejné fázi soutěže vyřadili jiný ruský celek FK Krasnodar a nakonec dokráčeli až do čtvrtfinál­e.

„Chceme s Rostovem uspět. Duel se hraje na dva zápasy, tomu přizpůsobí­me taktiku. Věří- me, že jsme schopni uspět, i když proti nám stojí velmi kvalitní tým s dobře organizova­nou hrou,“řekl sportovní manažer a trenér Tomáš Požár, kterého čeká pohárová premiéra.

V ní bude postrádat největší hvězdu týmu záložníka Tomáše Rosického.

„Pokud jsou tu ruští novináři, tak řeknu, že Tomáš je na Rostov připravený. Ale pro naše lidi musím říct, že to nevypadá, že by byl připravený,“pronesl Požár už v pondělí na tiskové konferenci. Bývalý reprezenta­ční kapitán neodletěl ani do Rostova a pokusí se připravit alespoň na odvetu.

Trenér nebude moci využít ani zraněné Václava Kadlece, Martina Frýdka, Lukáše Marečka a Ondřeje Zahustela.

Rostov do vyřazovací části Evropské ligy zamířil ze třetího místa v základní skupině Ligy mistrů, kde dokázal porazit 3:2 Bayern Mnichov a odehrál dva vyrovnané zápasy s Atlétikem Madrid (0:1, 1:2). Přípravu na Spartu pojal velmi vážně, když trénoval téměř v utajení.

„Ztěžovali nám to, to je pravda. Udělali maximum pro to, abychom je nemohli sledovat,“uvedl Požár. „Já se jim nedivím, protože se hraje o hodně. Ale my jsme partyzáni a informace jsme si získali. Máme dostatek seriózních informací, abychom dokázali reago- vat a připravit se na ten dvojzápas,“dodal.

Sparta se může opřít o vydařenou přípravu, v níž ani jednou neprohrála a v osmi zápasech inkasovala pouhé dva góly. Letenští si mimo jiné dokázali poradit 2:0 s druhým celkem ruské ligy Zenitem Petrohrad, který s Rostovem remizoval 0:0 a porazil ho 3:2.

Utkání začíná v 19.00 a přímým přenosem ho vysílá ČT sport. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia