Lidové noviny

Tramvajové tepně hrozí kolaps

- MICHAL PAVEC

PRAHA Pražskou zastávku I. P. Pavlova protíná šest tramvajový­ch linek, už dnes je tento klíčový dopravní uzel na hraně své kapacity. V září tam však pravděpodo­bně bude ještě těsněji. Do opravy půjde trať v nuselském údolí a některé tamní linky budou odkloněny právě přes I. P. Pavlova. Na „své“si kvůli tomu přijdou i řidiči v autech, které čekají nepříjemná omezení.

Oprava na čtvrt roku

Více než čtvrt roku bude trvat rekonstruk­cemezi Albertovem a za- stávkou Otakarova poblíž náměstí Bratří Synků. Trať je tam rozbitá a panely s kolejemi jsou místy propadlé. Oprava je tak nevyhnutel­ná. Začne se 2. září a skončí podle plánu 9. prosince.

To samo o sobě nezní nijak hrozivě. Je však nutné si uvědomit, že tato kilometr a půl dlouhá cesta spojující centrum Prahy s Pankrácí, Michlí či Vršovicemi představuj­e velmi důležitou trasu pražské hromadné dopravy. Kromě čtyř stálých linek tímto úsekem hlavně ráno a večer projíždí řada dalších tramvají „ustájených“v nedaleké vozovně Pankrác.

Prahu tak čeká těžká zkouška. Její dopravní experti nyní ladí tři různé varianty a vybírají tu, která bude cestující nejméně bolet. Je třeba vyřešit, kudy budou linky z uzavřeného nuselského údolí – 7, 14, 18 a 24 – jezdit. Možností moc není. Nabízí se například odklon přes výše zmíněnou zastávku I. P. Pavlova, kde se kříží tramvaje s metrem a autobusy a která dlouhodobě patří mezi nejfrekven­tovanější přestupní uzly v Praze.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia