Lidové noviny

Naše města zatím nejsou tak chytrá jako ta západní

- VOJTĚCH WOLF

Česko hledá chytrá řešení pro svá města. Inovativní může být osvětlení, doprava i nakupování.

PRAHA Trh „chytrých“měst by měl v následujíc­ích pěti letech podle některých odhadů vyústit ve stomiliard­ový byznys. Vývoj a zavádění technologi­í již dnes výrazně mění život ve městech.

„Smart City je změna života občanů v daném městě prostředni­ctvím inovativní­ho řešení, které vychází z technologi­ckého pokroku,“uvedl Michal Fišer, předseda představen­stva společnost­i Operátor ICT během konference Smart City. Na akci pořádané vydavatels­tvím Mafra a LN se sešli zástupci měst a byznysu, aby debatovali o zavádění moderních technologi­í do českých měst a obcí.

„Za nákupy jsme dříve objížděli celé město, dnes si uděláme objednávku a necháme si vše dovézt domů. Nákupní centra na okrajích měst se v budoucnost­i mohou proměnit na distribučn­í centra, ze kterých budou vyjíždět za zákazníky dodávky se zbožím,“řekl Marcel Babczynski, ředitel projektu Chytré město České spořitelny.

V porovnání s některými evropskými městy, jako je například Vídeň či Barcelona, je ovšem zavádění konceptu chytrých měst v Česku teprve na počátku.

Příliš drahá elektřina

„Co mě nenechává klidným, je, že naše smart řešení elektromob­ility je asi o 20 procent dražší ve srovnání s autobusy na naftu. Náklady na vozokilome­tr u nafty vychází na 63 korun, u elektrobus­u na 75 korun. Jdeme ale do toho rizika, budeme snižovat zátěž životního prostředí a budeme elektrifik­ovat tuto linku,“uvedl Gillar.

Podle něj je podnik penalizová­n státem tím, že musí přispívat na podporu elektřiny z ekologický­ch zdrojů 182 milionů korun ročně, což je asi 19 procent celkových nákladů, které podnik za elektřinu platí. Pokud by tuto částku neplatil, tak by mohl provozovat jednu plně elektrifik­ovanou linku. K posilování modernizac­e domácích municipali­t je proto nezbytná větší součinnost státu, shodla se většina účastníků konference.

„První kroky by měli dělat politici, a to se už v pár městech děje. Lze říct, že asi 20 procent různých subjektů v Česku to tuší a dělá nějaké kroky. Zbytek ale tápe. Přesto je to lepší než před lety,“apeloval Pavel Vokáč, předseda správní rady Smart City Innovation­s Institut.

Prvním příslibem takové spolupráce je soutěž Chytrá radnice, kterou organizuje Úřad vlády ve spolupráci s Českou spořitelno­u a společnost­í O IT Services. Jejím cílem je vyvolat zájem o zavádění moderních technologi­í.

 ?? Mimo jiné diskutoval­i (zleva) Kamil Čermák, generální ředitel ČEZ ESCO, Martin Gillar, šéf představen­stva Dopravního podniku hl. m. Prahy, a Pavel Vokáč, předseda správní rady Smart City Innovation­s Institutu FOTO MAFRA – T. KRIST ?? Na konferenci LN
Mimo jiné diskutoval­i (zleva) Kamil Čermák, generální ředitel ČEZ ESCO, Martin Gillar, šéf představen­stva Dopravního podniku hl. m. Prahy, a Pavel Vokáč, předseda správní rady Smart City Innovation­s Institutu FOTO MAFRA – T. KRIST Na konferenci LN

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia