Lidové noviny

Vydřená výhra je cennější

-

lili soupeři srovnat a rozhodli až v 63. minutě druhým gólem Lakatoše. „Chomutov jede v play off na doraz a dokázal se vrátit do zápasu, ale vítězství máme my. To nás těší, bude to ovšem ještě hodně těžká série,“řekl liberecký kapitán

Branko Radivojevi­č.

Jak moc vás takové vítězství může vzpružit a Chomutov naopak srazit?

Taková prohra hráče Chomutova určitě bolí. Nejsem ale naivní a vím, že třetí zápas u nich bude velmi nepříjemný. Bude to ještě těžká série a nikdo z nás nic nepodceňuj­e. Jsme spokojení, chtěli jsme doma vyhrát. Teď si do úterý odfrkneme a jdeme na třetí zápas, který budeme chtít taky strhnout na svoji stranu.

Ztratili jste vedení 3:0. Byl pak v kabině velký vítr?

Ani ne. My jsme nesehráli tu třetí třetinu až tak špatně. Samozřejmě, druhý gól jsme si ztečova- li sami a při třetím Janko Lašák neviděl přes hráče. Nebyly to ale úplné chyby. Stane se, je to play off. Z naší strany tam pak byla trochu nervozita.

Nevzpomněl­i jste si ve třetí třetině na páté domácí utkání s Plzní, kdy jste doma mohli rozhodnout čtvrtfinál­e, vedli jste 3:1, ale soupeř zápas otočil?

S Plzní jsme udělali větší chyby než teď. Někdy se i to stane. Důležité pro nás bylo, že jsme byli mentálně silní a věřili jsme si. Takové vydřené vítězství nad Chomutovem je možná ještě cennější, než kdybychom vyhráli v normální hrací době.

Jak důležité bylo, že jste se ve druhé části ubránili při dvou dlouhých oslabeních tří proti pěti?

Velice. Kluci, kteří byli na ledě, odvedli skvělou práci, od Janka v bráně po všechny ostatní. Bylo to psychická vzpruha.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia