Lidové noviny

Nic není nemožné. Leicester sní o semifinále

- JIŘÍ ČIHÁK

PRAHA Vyřazovací boje Ligy mistrů jsou letos mimořádně atraktivní. Osmifinále se chlubilo průměrem téměř čtyř gólů na zápas. Úvodní souboje čtvrtfinál­e jen o branku nižším.

Slušná bilance. Jaké příběhy nabízí odvety?

Ještě žádný tým to nedokázal. Obhájit titul v novodobé Lize mistrů (naposledy AC

Za obhajobou.

Milán v roku 1990) byla i pro ty nejlepší nepřekonat­elná výzva. Zvládne to Real? „Je před námi teprve složitá odveta čtvrtfinál­e, nepředbíhe­jme,“upozorňuje trenér Zinedine Zidane.

Na lavičce byl u obou posledních triumfů Realu v soutěži. Loni jako hlavní trenér, před třemi lety jako asistent Itala Carla Ancelottih­o, ze kterého je nyní soupeř.

Italský kouč Bayernu Mnichov se vrací na stadion Santiaga Bernabéua ve složité pozici. A s těžkou otázkou: jak zvrátit domácí porážku 1:2?

O té v Mnichově rozhodl Cristiano Ronaldo dvěma góly, byť Bayern vedl a na konci prvního poločasu měl k dispozici pokutový kop. Vidal neproměnil a německý klub náskok ve druhém poločase bez vyloučenéh­o Martíneze ztratil.

Nevyhrál ani o víkendu v lize - v Leverkusen­u jen remizoval. Přesto letí do Madridu s dobrou zprávou. Zranění totiž vyléčil útočník Lewandowsk­i. S bilancí 46 gólů v posledních 45 zápasech před odvetou hlásí: „Jsem připraven.“

Už to není pohádka, spíš drama. Leicester v únoru vyměnil trenéra a hlavní pravomoci svěřil předchozím­u asistentov­i Craigu Shakespear­ovi. Ten má dramata

Drama jako od Shakespear­a.

Dnešní program (začíná ve 20.45)

Leicester City - Atlético Madrid První zápas: 0:1. Vysílá O TV Sport.

Real Madrid - Bayern Mnichov První zápas: 2:1. Vysílá ČT Sport. přímo ve jméně, napíše v úterý večer další šokující kapitolu?

Španělskéh­o soka Leicester složil už v osmifinále, kdy navzdory porážce z prvního kola postoupil přes Sevillu. Teď je v podobné pozici. Proti Atlétiku Madrid bude dohánět ztrátu 0:1 z prvního zápasu. „Je důležité, že pořád žijme a chceme postoupit. Doma jsme silní a víme, co musíme udělat,“má jasno kouč anglického družstva.

Může však maličký Leicester přelstít Atlético, dvojnásobn­ého Zítřejší program (začíná ve 20.45)

Barcelona - Juventus Turín První zápas: 0:3. Vysílá O TV Sport.

Monako - Borussia Dortmund První zápas: 3:2. Vysílá O TV Sport. finalistu soutěže z posledních tří let? Proč ne, loni světu „Lišky“jasně dokázaly, že nic není nemožné.

A v Shakespear­ových dramatech už vůbec ne.

Všichni jim to připomínaj­í. Juventus sice v domácím prostředí vyhrál nad Barcelonou 3:0, ale rozhodnuto ještě není. Pamatujete přece na osmifinále, v němž Katalánci po prohře 0:4 s pařížským St. Germain postoupili po domácí výhře 6:1.

„Ne, tohle Juventus nedopustí, nejsou jako Paříž,“říká český trenér Zdeněk Zeman, jehož Pescara na vedoucí tým italské ligy narazila o víkendu a prohrála 0:2.

„Barcelona na nás vlítne. My musíme dát gól,“uvědomuje si kouč Juventusu Max Allegri. Ten ale na Nou Campu vstřelila i Pa-

Strašák Paříž.

říž, a to měla před odvetou ještě výraznější náskok.

Fotbalová Liga mistrů pomalu směřuje ke svému vrcholu. Slovutná soutěž o miliony se těší na odvety čtvrtfinál­ových duelů. A slibuje další parádní podívanou.

V atmosféře stále nedovyšetř­eného bombového útoku na fotbalisty Dortmundu je zahaleno poslední čtvrtfinál­e. Rozjeté Monako sice Borussii před týdnem venku porazilo 3:2, ale v odloženém utkání byly myšlenky na fotbal logicky potlačeny.

„Potřeboval­i jsme víc času, abychom vše vstřebali,“vysvětlil po prohře v prvním duelu kouč Thomas Tuchel. Hrálo se jen čtyřiadvac­et hodin po zážitku, který hráči Borussie těžko vymažou z paměti. „Než jsem se dostal na hřiště, na fotbal jsem neměl ani pomyšlení,“povídal se skleněnýma očima záložník Nuri Sahin.

Překvapí Borussia v Monaku?

Fotbal stranou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia