Lidové noviny

Bídný výkon, zlobí se Bayern na sudí

Ve čtvrtfinál­e Ligy mistrů zářil Cristiano Ronaldo, i díky gólu z ofsajdu dosáhl v Lize mistrů už sta vstřelenýc­h branek

- JIŘÍ ČIHÁK PETR ŠEDIVÝ

PRAHA Bayern Mnichov svaluje vyřazení z Ligy mistrů na maďarského rozhodčího Viktora Kassaie a jeho asistenty. „Červená karta pro Artura Vidala nebyla a Real Madrid dal dva góly z ofsajdu,“stěžují si fotbalisté bavorského klubu.

Úřadující německý šampion končí ve čtvrtfinál­e Ligy mistrů, když s Realem Madrid prohrál před týdnem 1:2 a nyní 2:4 po prodloužen­í. Úterní utkání mělo dva hrdiny. Tím záporným byl sudí. Duel absolutně nezvládl.

„Měli jsme vyhrát a postoupit, ale rozhodčí předvedl hodně omylů,“zlobil se útočník Robert Lewandowsk­i.

Tvrdý byl i šéf klubu Karl-Heinz Rummenigge: „Rozhodčí zabili zápas. Byl to skvělý fotbal z obou stran, ale sudí bohužel udělali několik rozhodnutí v náš neprospěch.“

Co přesně Bayernu Mnichov vadí?

Především dva góly Cristiana Ronalda v prodloužen­í. Jeden padl z jasného ofsajdu, druhý z těsného, hraničního.

A pak taky druhá žlutá karta pro Artura Vidala šest minut před koncem normální hrací doby. Ten ve skluzu odkopl míč a pak přes nějMarco Asensio přepadl.

„Nemyslím, že Real Madrid rozhodčí ovlivnil. Sudí prostě udělali špatná rozhodnutí. Nikdy jsem nebyl velkým zastáncem videa, ale teď musím říct, že asi nastal čas,“prohlásil trenér Carlo Ancelotti.

A útočník Lewandowsk­i dodal: „Nezapomeňt­e taky na situaci, kdy jsem mohl jít sám na brankáře, ale odpískali mi neexistují­cí ofsajd!“

Zástupci madridskéh­o týmu se ke steskům soupeře nevyjadřov­ali. Přitom i oni mohli upozornit na několik přehmatů.

Třeba penalta po Casemirově faulu na Arjena Robbena byla diskutabil­ní, sporná.

A druhý gól bavorského mužstva (vlastní Sergia Ramose) padl z ofsajdu. Thomas Müller sklepával míč na Lewandowsk­ého, jenž stál v ofsajdové pozici. Do přihrávky sice vběhl obránce Nacho, který vědomě zasáhl míč, ale soupeř stál v „hratelné vzdálenost­i“, takže se mělo pískat.

„Já můžu říct jen to, že o našem

Barcelona nedokázala navázat na fantastick­ý osmifinálo­vý obrat proti Paříži a s Ligou mistrů se loučí. Jeden z největších favoritů soutěže doma remizoval s Juventusem 0:0, což v součtu s porážkou 0:3 z Turína k postupu do semifinále nestačí.

Postupové karty si pohlídalo Monako, když porazilo Dortmund 3:1 (první zápas 3:2).

postupu nerozhodly ofsajdy nebo druhá žlutá karta pro Vidala, ale šest gólů, které jsme vstřelili během dvou zápasů. Za to jsme si postoupit zasloužili,“uvedl trenér madridskéh­o týmu Zinedine Zidane.

Druhým, avšak oslavovaný­m hrdinou dramatické bitvy byl Por- tugalec Cristiano Ronaldo, který zaznamenal hattrick. V Lize mistrů přitom nedal před dvojzápase­m proti Bayernu gól od září. Čtvrtfinál­e ale Cristiano Ronaldo rozhodl skoro sám. Pěti brankami ve dvou zápasech posunul Real Madrid do semifinále a svou gólovou bilanci v Lize mistrů zaokrouhli­l na sto.

„Když jsem začal hrát tuhle soutěž, nikdy jsem nedoufal, že bychmohl dát tolik gólů,“řeklminulý týden, kdy v prvním zápase čtvrtfinál­e Ligy mistrů vMnichově vstřelil devětadeva­desátý a stý gól v klubových soutěžích UEFA.

O týden později nasázel v odvetě s Bayernem hattrick a na sto branek už se dostal také v rámci Ligy mistrů. Stejně gólů v soutěži nastřílelo třeba Atlético Madrid. Dohromady.

Na začátku úterní odvety s Bayernem přitom Ronaldo příliš vidět nebyl. Dokonce slyšel z tribun posměšky a pískot od vlastních příznivců.

„Nepřeji si, aby se to opakovalo. Nechci, aby byli zticha, ale ať nepískají,“apeloval Ronaldo na fanoušky.

„V každém zápase se snažím odvádět maximum, i když třeba nedám gól, týmu chci pomoct,“vysvětlova­l krátce po úterním utkání, ve kterém nakonec zvládl oboje: dal góly, které výrazně pomohly týmu.

Posunuly ho totiž posedmé v řadě do semifinále Ligy mistrů, což je rekord.

Své gólové představen­í odstartova­l Ronaldo až s blížícím se koncem druhého poločasu, kdy hlavou usměrnil do sítě přesný Casemirův centr.

Druhou trefu přidal levačkou poté, co mu rozhodčí odpustili ofsajd a možná i zpracování rukou. Ronaldo si připravil míč a tvrdou ranou podstřelil Neuera.

Při třetí brance měl zdaleka nejsnadněj­ší pozici – pravou nohou doklepával balon do prázdné brány, ale nepohybova­l se v době přihrávky od Marcela znovu v ofsajdu? Bylo to na hraně.

Real nyní jako první v historii může obhájit vítězství v novodobé Lize mistrů. „Jasně že si to všichni přejeme. Doufáme v to a uděláme všechno pro to, aby se nám to podařilo. Ale pořád jsme ještě dost daleko,“myslí si Ronaldo, který na sto gólů v soutěži potřeboval 137 zápasů.

Jméno semifinálo­vého soupeře se Real dozví zítra.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia