Lidové noviny

Mrtví po střelbě na Champs-Élysées

- PAŘÍŽ

Pouhé tři dny před volbou nového francouzsk­ého prezidenta došlo včera večer k útoku v centru Paříže. Po střelbě na třídě Champs-Élysées zemřel policista. Ačkoli médii proběhla zpráva, že zraněním podlehl i jeho kolega, ministerst­vo vnitra později tuto zprávu vyvrátilo. Obětí byl i sám střelec, ale policie varuje, že se na události měli podílet nejméně dva útočníci. Jeden podle listu Le Parisien zmísta utekl. Zabitý střelec byl policii z minulosti znám. Bezpečnost­ní složky zahájily prohlídku jeho bydliště.

Policista byl zastřelen, když seděl v zaparkovan­ém autě. Další dva strážci pořádku byli zraněni. Útočník vystoupil z vozu, který zastavil u policistů.

Do uzávěrky vydání LN nebyl jasný motiv. Ze strany policie zaznívaly úvahy o teroristic­kém činu, tři policejní zdroje, na které se odvolává Reuters, ale uvádějí, že mohlo jít o ozbrojenou loupež.

Pařížská policejní prefektura vyzvala, aby se lidé třídě Champs-Élysées a okolí vyhnuli. Nad místem přelétával vrtulník, do oblasti proudily další jednotky bezpečnost­ních sil včetně speciálníc­h zásahových týmů. Uzavřena byla blízká stanice metra.

Vyšetřován­í převzalo protiteror­istické oddělení pařížské prokuratur­y. V prezidents­kém paláci se k mimořádném­u zasedání sešli prezident François Hollande, premiér Bernard Cazeneuve a jejich nejbližší spolupraco­vníci. čtk

 ?? Ihned převzalo protiteror­istické oddělení pařížské prokuratur­y FOTO ČTK ?? Vyšetřován­í střelby
Ihned převzalo protiteror­istické oddělení pařížské prokuratur­y FOTO ČTK Vyšetřován­í střelby

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia