Lidové noviny

Jihlava slaví návrat do extraligy

Baráž o extraligu

- TOMÁŠ KUBÁNEK

JIHLAVA/PRAHA Byl to trochu bizarní pohled. Šedesátá minuta základní hrací doby duelu Jihlavy s Karlovými Vary doběhla a rozradostn­ěný chumel domácích hokejistů naskákal na svého brankáře Svobodu. Dukla i její fanoušci na vyprodaném Horáckém stadionu mohli začít slavit postup do extraligy!

Vzápětí se však hráči museli vrátit zpátky ke hře, zápas totiž po remíze 2:2 dospěl do prodloužen­í. Zatímco Jihlavské už příliš zajímat nemuselo, pro hosty bod navíc může mít v konečných počtech velkou cenu. A snahu o jeho zisk už po 43 sekundách prodloužen­í potvrdil vítěznou brankou Grígera.

Podobnou šanci na postup měli hokejisté Jihlavy už před rokem, tehdy však v baráži nezvládli druhou polovinu zápasů a skončili jasně poslední. Na jejich úkor se spolu s Litvínovem v extralize udržely Karlovy Vary.

Letos je situace opačná. Zatímco Západočeši jsou kolo před koncem prolínací soutěže kousek od pádu do 1. ligy, Dukla má zajištěn postup o patro výš, kam se vrací po dvanácti letech. „Sáhli jsme si se silami opravdu na úplné dno. Myslím si, že už nám došly síly úplně, ale důležité je, že jsme to zvládli. Před baráží nám nikdo nevěřil, rozhodl jedním slovem tým,“jásal útočník Tomáš Jiránek.

K účasti v extralize však Jihlava musí udělat na svém zastaralém stadionu řadu úprav za něko-

Výsledky 11. kola: Jihlava - Karlovy Vary 2:3p, České Budějovice - Pardubice 1:3.

Program 12. kola - zítra (16.00): Karlovy Vary - České Budějovice, Pardubice - Jihlava.

Tabulka: 1. Jihlava 20 bodů, 2. Pardubice 17, 3. Karlovy Vary 16, 4. České Budějovice 13. lik milionů korun. Hokejový klub i aréna jsou ve vlastnictv­í města a o potřebě rekonstruk­ce jejich stánku se tam léta vedou debaty.

Náměstek primátora Vratislav Výborný podotkl, že návrat Dukly do nejvyšší soutěže sice bude stát nějaké peníze, ale město posune do jiné kategorie. „Dukla je spjatá s historií města. Vůbec si nedokážu představit, že bychom to nějakým způsobem znemožnili.“

 ?? Se do extraligy vrací po 12 letech FOTO MAFRA – PETR LEMBERK ?? Hokejisté Dukly
Se do extraligy vrací po 12 letech FOTO MAFRA – PETR LEMBERK Hokejisté Dukly

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia