Lidové noviny

Vlivný funkcionář.

-

tryně školství Kateřiny Valachové, či ředitelku magistrátn­ího odboru pro sport a volný čas Soňu Fáberovou.

Vrchní žalobkyně Bradáčová včera potvrdila, že razie se odehrávala na několika místech po republice.

Jedním ze zadržených byl také známý pražský advokát Miroslav Jansta, který je předsedou České unie sportu a České basketbalo­vé federace. Především je ale prominentn­ím představit­elem ČSSD. Zasedá v Ústředním výkonném výboru strany, nejvyšším orgánu sociálních demokratů mezi sjezdy, patří však mezi kritiky současného vedení.

Zásah probíhal i ve fotbalovém klubu FK Jablonec, který vlastní Miroslav Pelta.

Miliardy v pohybu

Podle dostupných informací se obvinění týká přidělován­í dotací sportovním klubům. Ministerst­vo školství ročně do sportu pustí deset miliard korun. Přes půl miliardy pak putuje na fotbal.

Podle webu Aktuálně.cz se rozsáhlá policejní akce týká přidělován­í ministersk­ých dotací na letošní rok. Zatímco před dvěma lety mělo jít na fotbal 291 milionů korun, letos to bude už 526 milionů. „V tuto chvíli mohu potvrdit, že několik osob ze sekce sportu včetně paní náměstkyně podává informace Policii České republiky v této věci,“uvedla včera ministryně Valachová. Pokračován­í na straně 5 Téma také na straně 4 Sloupek na straně 20

Spekuluje se, že detektivov­é mohou mít spadeno na stavbu stadionu Přátelství na Strahově. Informaci přinesl web Seznam Zprávy. Na rekonstruk­ci se podílelo ministerst­vo školství a také pražský magistrát. Ministerst­vo mělo investovat přes dotace padesát milionů korun, hlavní město deset milionů.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia