Lidové noviny

České trápení uťal až Kovář

-

který Češi vstřelili až v čase 61:25, však dokonale symbolizov­al utrápené vítězství. „Byl to opravdu těžký zápas,“oddychl si Kovář.

„Víme moc dobře, že všichni soupeři na mistrovstv­í jsou nepříjemní, a vítězství je pro nás cenné, i když je až po prodloužen­í,“uvedl trenér Josef Jandač.

Aspoň že brankář Pavel Francouz vychytal nulu. „Pět třetin jsme nedostali gól, což je z pohledu defenzivy hodně pozitivní,“dodal český kouč.

Na šance vedli Norové

Češi si tentokrát dali pozor na začátek a soupeře nepustili do šancí. Ovšem vepředu to byla bída, která trvala minimálně dvě třetiny. Seveřané bránili spolehlivě a sami si vytvořili první vážnější šanci zápasu. Olsen si bez zájmu českých beků nabruslil až před Francouze a jen o kousek minul roh jeho branky.

V přesilovce se dostal do obrovské šance Ken Andre Olimb, který po přihrávce od zadního mantinelu už už zvedal ruce, nakonec však do nich zklamaně schoval hlavu: zamířil přímo do Francouzov­y lapačky.

Sobotka má nastoupit v neděli

Ospalý hokej v ospalé aréně, kde už nebylo tolik českých fanoušků, pokračoval. Česko po dvou třetinách vedlo na střely sice vysoko 22:5, jenže na vyložené šance to bylo 1:2 pro Nory. „Norové hrají v obraně hodně urputně a my jsme nedokázali udělat v útočném pásmu patřičný šrumec,“vysvětlova­l po utkání Jandač.

Kdo čekal, že jeho svěřenci vletí do třetí části jako uragán a budou chtít co nejrychlej­i rozhodnout, ten se mýlil. Česká hra skřípala a první střelu na gólmana Haugena vyslal až v 50. minutě Voráček.

Na druhé straně měl mnohem větší příležitos­t Olsen, jenž po přečíslení dvou na jednoho zvolil samostatné zakončení, jeho střelu k bližší tyči však výborně lapil Francouz. Když gól nepřinesla ani závěrečná zvýšená aktivita, šlo se do prodloužen­í. V něm naštěstí po necelých dvou minutách rozhodl Kovář, jenž proti Finsku vyrovnával na 3:3 a včera zajistil další bod.

Příští utkání čeká Čechy už dnes proti Slovinsku a další výhra by je opět posunula blíž k papírově schůdnější­mu soupeři pro čtvrtfinál­e. V neděli proti domácí Francii by už měl být k dispozici také útočník St. Louis Vladimír Sobotka.

Čeští hokejisté se na mistrovstv­í světa trápili s Norskem, které porazili až v prodloužen­í fotbalovým výsledkem 1:0. ČESKO Norsko 1p 0

S přispěním Tomáše Kubánka

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia