Lidové noviny

Bolest v bedrech uťala šance

- PAŘÍŽ MIROSLAV NĚMÝ

Jeho soupeř byl lepší.

si ve 2. kole Roland Garros proti Rusu Chačanovov­i nevypracov­al jediný brejkbol a prohrál nečekaně ve třech setech: „Hrál dobře. A já jsem na něj nebyl schopný vyvinout pořádně tlak.“I kvůli tomu, že českou jedničku omezovala bolest v bedrech.

máš Berdych To-

Co s nimi máte?

Vážně nevím. Pár dní je to dobré, pár dní ne. Dneska to bohužel nebylo. Musím doma udělat všechno nutné a být zase připravený. To je pro moji budoucnost nejdůležit­ější. Když budu fit, můžu pořád předvádět dobrý tenis. Takový, jaký bych předvádět chtěl.

Čekají vás v Česku i nějaká vyšetření?

Asi se spojím s panem profeso- rem Kolářem a dáme něco dohromady, abych se dal do kupy. On mi řekne, co bude potřeba. Naštěstí to není ostrá, píchavá bolest, ale v pohybu mě to omezuje. Jako by tam bylo něco staženého, zablokovan­ého.

Při čem vás to omezuje nejvíce?

Při všem. Nebyl jsem schopen nic pořádného zaservírov­at, a když hraju údery jenom z ruky, nemám moc razance. Všechno se promítne i do pohybu, protože se musím pohybovat hodně dole, to taky nepomůže. Ale určitě to není výmluva. Člověk jde na kurt s tím, co má. A snaží se udělat cokoli, aby to dopadlo líp.

V 1. kole se bolesti neprojevov­aly? Nebo ne tolik?

Nechci říct, že to byla černá a bílá, ale velký rozdíl ano. A to je pak hrozně znát. Nejsem typ, který by čekal na to, co udělá soupeř. Já potřebuju být ten, kdo diktuje tempo, kdo hraje razantně. To je moje hra, ale k ní jsem se nedostal.

Chačanov navíc hrál dobře. Patří mezi dravce z nastupujíc­í generace?

Bude jedním z těch, kdo to převezmou. A bude patřit k těm lepším. Je vysoký, má předpoklad­y, hraje agresivně z obou dvou stran, což je dneska moderní styl.

 ?? Tomáš Berdych FOTO ČTK/ AP ??
Tomáš Berdych FOTO ČTK/ AP

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia