Lidové noviny

Podivná hra kolem českého talentu Schicka

-

Český reprezenta­nt Schick, jenž přišel do Sampdorie ze Sparty za 4 miliony eur v červenci 2016, se první zdravotní prohlídce v Juventusu podrobil ve druhé polovině června během ME do 21 let. Další kontrola přišla na řadu minulý týden. Výsledkem prohlídek měla být srdeční arytmie, což však zatím nikdo nepotvrdil. „To, co našli, je na úrovni rýmy,“prohlásil majitel Sampdorie Ferrero.

V té chvíli už v Itálii začali spekulovat o tom, že by šestinásob­ný obhájce titulu Schicka radši přivedl na hostování. Trenér Massimilia­no Allegri má totiž vytipované také další ofenzivní posily. Z Bayernu Mnichov přichází na roční hostování Douglas Costa, v hledáčku jsou také Federico Bernardesc­hi a Keita Baldé.

O jiné formě Schickova působení v Juventusu však Ferrero nechce ani slyšet. „Co se týče možného hostování, ze stávající dohody neuhneme ani o milimetr,“říká. „Jestli Juventus z přestupu vycouvá, prodáme Schicka do jiného ze čtyř klubů, které o něj projevily zájem.“

Do podivné hry o Schicka se tak dostávají další zájemci. Italský deník Tuttosport přinesl informaci, že se o vytáhlého útočníka nejvážněji zajímá Everton, který si Schicka vyhlédl jako náhradu za Romela Lukaka, jenž odchází do Manchester­u United. Dalšími kandidáty mají být Inter Milán a Paris Saint-Germain, jenž o Schicka projevil zájem už dříve.

V minulé sezoně Schick za Sampdorii nasázel celkem 13 branek. V jakém dresu je bude střílet v té následujíc­í?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia