Lidové noviny

Plácne si Schick s Interem?

- ANTONÍN VAVRDA

Český fotbalový talent Patrik Schick ze Sampdorie Janov je momentálně nejdiskuto­vanějším zbožím v Itálii. Den po zrušení přestupu do Juventusu už jednali zástupci jeho klubu s Interem Milán.

MILÁN/PRAHA Necelých čtyřiadvac­et hodin po drsném NE z Juventusu se objevili Carlo Osti a Antonio Romei v Miláně před sídlem Interu. Prvně jmenovaný je sportovním ředitelem Sampdorie, druhý pak klubovým právníkem a pravou rukou majitele Massima Ferrera.

Téma sezení? Český ofenzivní megatalent Patrik Schick.

Byť Romei v přestávce při zhruba tříhodinov­ém jednání italským žurnalistů­m sveřepě zatloukal. „O Schickovi se nebavíme. Davide Santon? Ano, ten nás zajímá,“řekl.

Podle všeho ale chtěl svést novináře do slepé uličky. Už v průběhu jednání se spekuloval­o o tom, že by Schick přišel do celkem sedmého uplynulého ročníku Serie A výměnou právě za Santona a někoho z dvojice obránců Andrea Ranocchia – Jeison Murillo. Janovský klub totiž nutně potřebuje právě tyto posty poté, co už do Milána pustil Slováka Milana Škriniara.

Respektova­ný reportér Sky Sport Italia Gianluca Di Marzio následně informoval, že se kluby na přestupu dohodly. Nikoliv ale na výměně. Osmnáctiná­sobný italský šampion je ochotný Schicka koupit za 30 milionů eur. Tedy za stejnou částku, jakou avizoval zkraje léta Juventus.

50 dní vášní

Největší italský sportovní deník Gazzetta dello Sport dění kolem jednadvace­tiletého českého ofen- zivního klenotu Patrika Schicka shrnulo do příznačné formulky: „50 dní vášní“.

Už o uplynulém víkendu šéf Sampdorie Ferrero o odhaleném Schickově srdečním problému prohlásil: „To, co našli, je na úrovni lehkého nachlazení. Jestli Juventus z přestupu vycouvá, prodáme Schicka do jiného ze čtyř celků, které o něj mají zájem.“

V úterý večer bylo jasno: italský mistr z transferu vycouval. Byť nezávislý římský kardiochir­urg Paolo Zeppelli neobjevil minulý týden při Schickově prohlídce vážné zdravotní potíže, Juventus nechtěl riskovat nákup hráče, který není stoprocent­ně v pořádku.

Co vlastně druhý největší fotbalový transfer v české historii zmařilo? Dle spekulací italských médií jistý druh arytmie. Sám český talent o ní ví. Nebo alespoň to pro- hlásil jeho vrstevník a kamarád Jakub Jankto z Udinese pro klubovou televizi. Schick se mu měl svěřit zhruba před měsícem během mistrovstv­í Evropy do 21 let, když si na otočku odskočil na zdravotní prohlídku na sever Itálie.

Pokud se Schickův transfer dotáhne, bude v české historii dražší než jednadvace­tiletý mladík, který ještě jaro 2016 odehrál v dresu pražských Bohemians 1905, jen Pavel Nedvěd. Toho si Juventus, kde nyní působí coby viceprezid­ent, pořídil v roce 2001 za 41 milionů eur. Schick chtěl jeho příklad následovat, nakonec se ale dost možná pokusí zazářit v jiném italském velkoklubu...

 ?? Patrik Schick zažívá dny jako na houpačce. Měl přestoupit do Juventusu, nyní to však vypadá, že jeho kroky povedou jinam. FOTO PROFIMEDIA ?? Kde teda budu hrát?
Patrik Schick zažívá dny jako na houpačce. Měl přestoupit do Juventusu, nyní to však vypadá, že jeho kroky povedou jinam. FOTO PROFIMEDIA Kde teda budu hrát?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia