Lidové noviny

Česká mana po Evropě dobývá i USA

-

start-up Heaven Labs chce expandovat do Spojených států

se svojí superpotra­vinou Mana. V Kalifornii plánuje výrobu i sklady. Nyní ji vyváží do 26 zemí světa. Firma letos očekává obrat sto milionů korun, dvakrát tolik co loni. Největší zájem o „jídlo ve formě nápoje“je v Německu, kam šlo v prvním pololetí 3000 zásilek. Podíl exportu na tržbách dosahuje v letoším roce 27 procent obratu. Za rychlým růstem vývozu, který meziročně stoupl o 93 procent, je ve značné míře zavedení dopravy zdarma po celé Evropě.

BYZNYS DNE

než

230 milionů korun získají obyvatelé Plzeňského kraje ve druhé vlně dotací na výměnu starých kotlů

za ekologické. Kraj ji vyhlásí 30. října a lidé mohou žádat do 31. ledna 2018 nebo do vyčerpání peněz. Předpoklád­á se, že si staré kotle na tuhá paliva vymění za ekologičtě­jší zařízení dalších zhruba 2400 majitelů rodinných domů. Krajští radní schválili přijetí dotace z evropského operačního programu Životní prostředí, uvedla radní Radka Trylčová (ODS).

družstevní­ch bytů v Česku do konce června meziročně vzrostly o 26,6 procenta

na 25 328 korun za metr čtvereční. Nejvíce zdražily v Plzeňském kraji (o 53,2 procenta), nejméně v Moravskosl­ezském kraji, zhruba o desetinu. Byty v osobním vlastnictv­í ve stejném období zdražily o 15,6 procenta na 28 700 korun za metr čtvereční. Vyplývá to z údajů aplikace Cemap.cz. Aplikace, která vychází z tržních cen nabídek inzercí realitních serverů, porovnával­a 70 507 družstevní­ch bytů v bytových domech.

důchodce Jules Parent z Quebeku už

podruhé za posledních sedm let vyhrál v loterii více než milion kanadských dolarů,

informoval­a o víkendu agentura AP. Vítězný šek na v přepočtu asi 21,8 milionu korun mu vynesla sázenka za 3,20 dolaru, šance na výhru byla asi jedna ku 23 milionům. To ovšem nebyla jeho první výhra – milion dolarů v loterii vyhrál už v roce 2008. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia