Lidové noviny

Máme práci. Ale jakou a co ty platy?

-

nezaměstna­nosti v eurozóně v červnu klesla na 9,1 procenta a dostala se nejníže od února 2009. Pokles je patrný hlavně v meziročním srovnání – loni v červnu totiž míra nezaměstna­nosti v zemích platících eurem činila 10,1 procenta. Míra nezaměstna­nosti v ČR na úrovni 2,9 procenta byla nejnižší v Evropské unii, uvedl Eurostat. To jsou všechno v zásadě dobré zprávy, nicméně ze samotných čísel se nevyčte to nejdůležit­ější – budeme se mít ještě lépe? Nízká nezaměstna­nost sice statistick­y znamená, že prakticky každý, kdo může a chce, pracuje. Jenže má skutečně práci, na kterou je kvalifikov­aný? A bere za ni svému vzdělání a zkušenoste­m odpovídají­cí mzdu? A co platy ve srovnání se zahraničím? Tak jen doufejme, že boom celého hospodářst­ví potáhne i růst našich malých domácích hospodařen­í.

PPF vydala svou knižní výroční zprávu za rok 2016. Informoval o tom server Aktuálně.cz s tím, že obsahuje i

novou fotografii nejbohatší­ho Čecha Petra Kellnera,

který v PPF drží 98,92 procenta. Všímá si, že zatímco předchozí výroční zpráva se nesla v duchu výročí 25 let skupiny a její hlavní představit­elé se v ní nechali nafotit ve večerním společensk­ém oděvu, ta nejnovější je zachycuje v doprovodu jejich oblíbených předmětů. V případě Kellnera je to snowboard. Spolumajit­el Ladislav Bartoníček se nechal zvěčnit s uměleckým objektem Ježatá hlava od Jaroslava Róny, Jean-Pascal Duvieusart představuj­e své hodinky. Podobně se nechali nafotit i další členové topmanagem­entu a spolumajit­elé jednotlivý­ch firem skupiny, píše Aktuálně.cz.

Miloš Zeman podepsal novelu zákona o elektronic­kých komunikací­ch, která řeší přechod na televizní vysílání v novém standardu DVB-T2, a především zvyšuje pravomoci Českého telekomuni­kačního úřadu i pokuty operátorům, nově počítané procentem z jejich obratu. Lhůta pro změnu mobilního operátora se má zkrátit ze 42 na deset dní.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia