Lidové noviny

Brita potrestají za dovoz dětské erotické panny

- LONDÝN

V Británii v pondělí odsoudili muže za to, že si domů z ciziny nechal přivézt jako sexuální pomůcku realistick­ou erotickou pannu, ovšem dětského vzezření. Podle policie jde v tomto případě o zásadní zlom v boji proti nové formě sexuálních zločinů páchaných právě na dětech.

Dvaasedmde­sátiletý David Turner se soudu přiznal, že s asi metr vysokou erotickou pannou, již Národní kriminální úřad (NCA) popsal jako „anatomicky podrobnou a správně provedenou“, souložil. Také pro ni podle svých slov koupil oblečení.

Britský úřad uvedl, že v předchozíc­h případech dovozu takových sexuálních pomůcek se obžalovaní přiznali k tomu, že si objednali obscénní výrobek. Turner ale požádal soudce, aby rozhodl, jestli je jeho erotická panna v očích zákona skutečně nemravná.

Soudce Simon James prohlásil, že ano. U Královskéh­o soudu v Canterbury na jihu Anglie vysvětlil, že erotické panny jsou zahrnuty v kategorii obscénních výrobků, jejichž dovoz je do Spojeného království zakázán.

Podle Hazel Stewartové, která v NCA pracuje v týmu bojujícím proti zneužívání dětí a chránícím je před nástrahy internetu, je import erotických panen vypadající­ch jako děti v Británii poměrně novým fenoménem.

„Víme, že jejich pořízení může ukazovat na další delikty páchané proti dětem, jako tomu bylo v případě Turnera, který měl doma odpornou skrýš plnou pedofilníc­h snímků,“napsala v prohlášení. „Dovozci takových obscénních výrobků by měli počítat s tím, že po nich půjde zákon.“

David Turner, který pracoval jako školní dozorce a byl správcem kostela, byl zatčen loni v listopadu poté, co celníci na londýnském letišti Stansted zadrželi erotickou pannu, jež byla dovezena na britské ostrovy až z daleké Číny.

Když policie prohledala Turnerovo bydliště v jihovýchod­ní Anglii, našla v jeho počítači a na pevných discích více než 34 tisíc obscénních fotografií dětí od tří do šestnácti let a také další dvě erotické panny v dětském provedení. Souzen byl právě za dovoz jedné z těchto dvou panen. O výši trestu pro Turnera rozhodne soud 8. září. reuters

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia