Lidové noviny

Stramaccio­ni: Musíme předvést dokonalý zápas

Odvety 3. předkola Evropské ligy

- TOMÁŠ KUBÁNEK

Fotbalové celky Sparty a Mladé Boleslavi dnes v odvetách bojují o postup do 4. předkola Evropské ligy.

PRAHA Pořádně zabrat musí oproti prvnímu duelu v Bělehradě fotbalisté Sparty, pokud chtějí postoupit přes Crvenou Zvezdu. Z úvodního zápasu si totiž do odvety přivezli nepříjemno­u porážku 0:2, když po celý zápas za soupeřem výrazně zaostávali a rozdíl mohl být ještě větší.

Výraznější zlepšení letenský celek, jenž se po převzetí italským koučem Andreou Stramaccio­nim změnil k nepoznání, nepředvedl ani o víkendu v ligovém střetnutí s Bohemians 1905. V derby Sparta jen remizovala 1:1.

Přesto je Stramaccio­ni optimistou. „Jsem pozitivní. Musíme odehrát dokonalý zápas a vstřelit gól, protože pak to i s pomocí fanoušků můžeme otočit. Důležité také bude, abychom neinkasova­li, pak bychom mohli postoupit,“vidí cestu k úspěchu.

Situaci mu však komplikuje rozsáhlá marodka, která sužuje především obránce. Naopak nastoupit by opět mohl špílmachr Tomáš Rosický.

Lepší vyhlídky na postup do 4. předkola Evropské ligy má Mladá Boleslav, i když vzhledem k výrazné převaze a mnoha šancím

Sparta Praha – Crvena zvezda Bělehrad: dnes od 19.00, první zápas 0:2. Předpoklád­aná sestava Sparty: Dúbravka - Karavajev, Štetina, Mareček, Čivič - Mandjeck, Mavuba - Plavšič, Lafata, Ben Chaim - Juliš.

Skënderbeu Korçë – Mladá Boleslav: dnes od 20.00, první zápas 1:2. Předpoklád­aná sestava Mladé Boleslavi: Diviš - Fabián, Da Silva, Čmovš, Fleišman - Rada - Jánoš, Matějovský, Mareš, Přikryl - Mebrahtu.

Oba zápasy sledujte online na Sport.lidovky.cz.

v úvodním utkání (2:1) si chtěla na hřiště Skënderbeu Korcë vézt jednoznačn­ější náskok. „Inkasovaný gól je vždy problém, protože jim doma stačí vyhrát 1:0. My tam ale pojedeme s tím vstřelit branku a poprat se o postup,“řekl generální sportovní manažer Boleslavi Dušan Uhrin mladší.

Také on se při nominaci na zápas bude muset omezovat. Komplikací je absence klíčového ofenzivníh­o hráče Jana Chramosty, který kvůli zdravotním potížím do Albánie vůbec neodcestov­al. Sloupek o situaci kolem sparťana Rosického čtěte na poslední straně

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia