Lidové noviny

V brněnské Velké ceně bodoval jen Abraham

- BRNO

Motocyklis­ta Karel Abraham skončil v královské kategorii MotoGP ve Velké ceně České republiky třináctý. Jako jediný z trojice domácích závodníků získal body do světového šampionátu. Závod suverénně ovládl obhájce titulu a lídr průběžného pořadí Španěl Marc Márquez, který si připsal třetí vítězství v sezoně a má stejný počet výher z Brna.

V Moto3 Jakub Kornfeil obsadil na mokré trati 20. místo. Karel Hanika, jenž startoval poprvé v sezoně v Moto2 na divokou kartu, vybojoval 22. místo. Ve třídě Moto3 si pro šesté vítězství v sezoně dojel lídr seriálu Španěl Joan Mir a zvýšil náskok na Itala Romana Fenatiho, který včera skončil druhý.

Závod Moto2, který byl kvůli dešti přerušen, letos poprvé vyhrál Švýcar Thomas Lüthi.

Vítěz kategorie MotoGP Márquez těžil na rychle osychající trati z rychlého přesednutí už po druhém kole na motocykl s hladkými pneumatika­mi. Také Abraham rychle přesedl na druhý stroj a brzy se dostal dokonce na čtvrté místo. V závěru se ale český jezdec postupně propadl až na třináctou příčku. Bodoval pošesté v sezoně. „Je to trochu hořkosladk­ý výsledek. S třináctým místem jsem hrozně spokojený, před závodem jsem mluvil o tom, že bych chtěl utrhnout nějaký bod, a podařilo se mi získat tři. S tím jsem spokojený,“řekl Abraham.

O lepší výsledek ho připravila technická závada, kterou ale nesměl na přání týmu specifikov­at. „Motorka kvůli tomu na výjezdech nefungoval­a dobře. A všichni mi bohužel na výjezdech ujížděli. Naštěstí se to ale nezhoršova­lo a mohl jsem dojet,“dodal.

Všechna tři místa na stupních vítězů obsadili Španělé. Za vítězným Márquezem dojel Dani Pedrosa a třetí byl Maverick Viňales. Na čtvrté místo se v závěru probojoval Ital Valentino Rossi. Márquez zvýšil v průběžné klasifikac­i po deseti závodech náskok na druhého Viňalese na 14 bodů. Abraham se posunul na sedmnáctou příčku s 23 body. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia