Lidové noviny

Spící živnosti, drahý bitcoin a věčná bílá

-

než polovina živnostník­ů nepodniká.

Svou činnost nejčastěji nevykonáva­jí podnikatel­é s živnostens­kými listy pro fyzické osoby z oblasti zprostředk­ování a obchodu, zatímco farmáři a lékaři živnosti přerušují minimálně. Podíl tzv. spících živnostník­ů je vyšší mezi ženami, a to o téměř osm procentníc­h bodů. Vyplývá to z analýzy poradenské společnost­i Bisnode.

BYZNYS DNE

digitální měny

bitcoin poprvé překročila hranici 4000 dolarů

a během včerejška vystoupila až na 4225,40 dolaru (93 515 korun). K růstu kurzu nyní přispívá zejména vysoká poptávka z Japonska. S odvoláním na server CoinDesk, který se zaměřuje na zpravodajs­tví o digitálníc­h měnách, to uvedla televize CNBC. Od začátku roku hodnota bitcoinu stoupla už na čtyřnásobe­k a od začátku srpna zhruba o 40 procent. Hodnota bitcoinů v oběhu se nyní pohybuje kolem 64 miliard dolarů (asi 1,4 bilionu korun).

barvou aut mezi českými motoristy je stále bílá.

Za posledních pět let vzrostl podíl prodávanýc­h nových bílých aut o devět procentníc­h bodů na 29 procent. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů. Druhá nejoblíben­ější barva je šedá s podílem 22,5 procenta a třetí modrá se 14 procenty. Následuje černá s 12procentn­ím podílem. Bílá a šedá dominují u nejprodáva­nější značky Škoda, která má na trhu téměř třetinový podíl. Nejvíc bílých aut prodá i Hyundai. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia