Lidové noviny

Šance jsou padesát na padesát

- DAVID ČERMÁK

PRAHA Ligu mistrů už si kdysi zahrál s Libercem, ale skončil ve třetím předkole. Teď je trenér

o krok dál, se Slavií došel až do play off. A ani tam nechce končit, přes APOEL Nikósie by rád postoupil do skupinové fáze. Dnes večer bude mít šanci udělat na Kypru první krok.

„Chceme tu uhrát takový výsledek, abychom se doma v odvetě poprali o postup. Samozřejmě by bylo dobré dát venku gól,“přeje si slávistick­ý kouč, kterého čeká možná největší výzva v trenérské kariéře.

Jaroslav Šilhavý

Jak se vám před takovým zápasem spí?

Bylo to lepší než před Brnem, proti kterému jsme v minulé se- zoně hráli o titul. V úterý to ještě nebude kdo s koho – ať už se nám to podaří, nebo ne, ještě zbývá jeden zápas. Po tom utkání s Brnem už nebylo nic, to kdybychom nezvládli, bylo by to špatné. Tady je ještě další šance.

Takže ještě jedna bezesná noc přijde?

Příští týden možná ano.

Souhlasíte, že APOEL je jeden z nejschůdně­jších soupeřů?

To bych vůbec netvrdil. V jeho řadách hrají Brazilci, Španělé, Argentinci, Portugalci... Jsou výborní na míči, a když se k tomu přidají klimatické podmínky, určitě to nebude jednoduchý soupeř. Rozhodně nejsme rádi, že jsme je dosta- li. Přesto si myslím, že šance jsou padesát na padesát a že se o postup popereme.

Zmínil jste počasí – na Kypru má být opravdu velké horko, přes den až pětatřicet stupňů. Je to problém?

Sám jsem na to zvědavý. Ale hraje se pozdě, takže sluníčko už pálit nebude. Dá se čekat velká vlhkost, ale věřím, že na to jsme připravení. Už teď mají hráči určitý režim a berou vitaminy, bylo by pozdě to začít honit až teď.

Komplikací je, že vám na Kypru bude chybět stoper Deli.

Zůstal doma, aby šel na vyšetření. Buď se ukáže, že to bude na delší dobu, nebo to třeba bude řádově jen na několik dní, maximálně dva týdny. Ale ne- chci specifikov­at, o jaké zranění jde.

Kdo ho nahradí? V úvahu připadají Ngadeu nebo Frydrych...

Máme několik variant, ale to si zatím nechám pro sebe.

Ostatní jsou zdraví?

Letíme všichni, i Honza Sýkora s Jakubem Hromadou, kteří absolvoval­i část zápasu juniorky proti Boleslavi. To mě těší. Je tu s námi i Jirka Bílek, ale ten je zraněný.

V Borisově byla na týmu znát nervozita. Bude to teď lepší?

Věřím, že ano. Někteří kluci takových zápasů nemají odehráno moc, docela to na ně dolehlo. Ale dobře to dopadlo, tak snad jim ta zkušenost pomůže.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia