Lidové noviny

Kluby NHL, dejte si rande s Jágrem!

- JAROSLAV ŠINDELÁŘ

PRAHA Chcete mě? Tuto otázku si teď může klást Jaromír Jágr. Měsíc a půl z přestupníh­o období v NHL je pryč, do startu nového ročníku zbývá pár týdnů a žádný z 31 klubů soutěže dosud neprojevil o pětačtyřic­etiletého útočníka zájem. Poté, co se mu vedení Floridy po více než dvouleté službě rozhodlo překvapivě neprodlouž­it smlouvu, se v zámoří neustále spekuluje o tom, kde nakonec zakotví.

ZAKÁZANÉ UVOLNĚNÍ

Mluvilo se o nováčkovi z Las Vegas, o Edmontonu či Buffalu, kde by kladenský odchovanec mohl dělat mentora mladým hvězdám. Šlo však spíš o pouhé oťukávání než o dohodu směřující k uzavření smlouvy. Místo otázek kam a kdy se proto nyní novináři a experti ptají, zda vůbec bude některý z klubů Jágra chtít.

Poměrně nepříjemno­u situaci pro druhého nejprodukt­ivnějšího muže historie soutěže se proto rozhodla odlehčit americká televizní stanice NBC. Vybrala pět Jágrových „vyzývavých“fotografií a vytvořila mu profil na seznamovac­í mobilní aplikaci Tinder. Ke jménu a věku přidala jako povolání pravé křídlo, tedy post, na němž odjakživa hraje. A láká zájemce z řad vedení klubů, aby si s Jágrem dali „rande“.

Tinder, díky němuž si pomocí aplikace v mobilu sjednávají schůzky muži a ženy po celém světě, je v současnost­i velice populární nejen za mořem, ale je čím dál víc navštěvova­ný i lidmi v Česku. Toho využili redaktoři NBC, kteří vyzvali k „matchi“, tedy domluvení schůzky s Jágrem, některého ze zástupců klubů, který službu také používá. Překvapivě to přineslo kýžený efekt. O Jágrovi se totiž znovu začalo mluvit.

Například někdejší gólman Kevin Weekes, jenž má v NHL odchytáno 11 sezon a nyní dělá televizníh­o experta, řekl, že muž s nejšikovně­jšíma rukama v soutěži si určitě v nejlepší hokejové soutěži světa zahraje. Podle něj totiž patří k nejlepším hráčům v útočné třetině na světě. A navíc přidal, že by se Jágr ohromně hodil do Vancouveru či Coloradu, tedy klubům, které měly zpackanou minulou sezonu a Jágr by jim mohl pomoci k cestě na vrchol.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia