Lidové noviny

Odhozený dres. Tvrdíka znechutili fanoušci

-

PRAHA Ve 4. kole fotbalové ligy skončilo vršovické derby mezi Bohemians 1905 a Slavií 0:0. Po zápase se však mluvilo i o něčem jiném než o výsledku.

Jedna z akvizic, turecký záložník Halil Altintop, šel po zápase poděkovat svým fanouškům za podporu a věnoval jim svůj dres. Ten mu však jeden rozezlený fanoušek hodil zpátky. Fotbalista s velkými zkušenostm­i z německého fotbalu dres zklamaně sebral a odešel do kabin. Za Slavii zatím odehrál tři zápasy, všechny v domácí lize. V prvním kole proti Teplicím rozhodl o vítězství Slavie jediným gólem z penalty.

Na sociálních sítích se okamžitě začali Altintopa zastávat jak fa- noušci, tak i vedení Slavie. „Tohle je ubohost. Teď fakt nevím, jestli spolu jsme silnější nebo fanoušci úspěchu,“ohradil se generální sekretář klubu Jiří Vrba vůči chování dotyčného slávistick­ého fanouška. To předseda představen­stva Jaroslav Tvrdík odsoudil kromě zahozeného dresu i přeškrtnut­é vlajky v sektoru Slavie z nedávného pochodu na podporu homosexuál­ů Prague Pride.

„Jsem znechucen jak z chovaní k Halilovi, tak z přeškrtnut­ých duhových vlajek. Pro tyhle fanoušky fotbal neděláme,“napsal na svůj twitterový účet. Podle jeho slov bude tento dres uschovaný pro slávistick­é muzeum.

Sešívaní se sice pohybují v popředí tabulky, někteří z fanoušků jsou však namlsáni loňským mistrovský­m titulem a po nákupu hvězdných posil očekávají jenom dobré výsledky... ako

Jihlava Plzeň 1 2 Olomouc Brno 3 0 Mladá Boleslav Liberec 0 3 Bohemians 1905 Slavia Praha 0 0 Jablonec Dukla Praha 2 2

 ?? Halil Altintom FOTO PROFIMEDIA ??
Halil Altintom FOTO PROFIMEDIA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia