Lidové noviny

Chci být nahoře i po US Open

-

vrch. Na minulých turnajích jsem hrála slušně. Některé zápasy se podařily víc, jiné byly horší. Tady v New Yorku se cítím dobře.

Dnes v New Yorku startuje tenisové US Open. Karolína Plíšková do něj vstupuje coby světová jednička.

Před rokem jste tu zdolala obě sestry Williamsov­y. Vrací se vám hezké vzpomínky?

Ano. Poprvé jsem nastoupila na Ashe Stadium, všechny mače jsem zvládla výborně. Ráda bych ty zkušenosti využila a proměnila je ve výhodu. Sedí mi povrch imíče, snad se to promítne i do zápasů. Hned první kolo (s Polkou Linetteovo­u) bude těžké. Musím zabrat hned od začátku.

V čem přesně vám vyhovují zdejší podmínky?

Prostě je mi tu příjemně. V tréninku jsem si ověřila, že kurty jsou pro mě rychlé tak akorát. Míče fakt pěkně létají.

Někdo hůř snáší shon a hlučnost New Yorku. Co vy?

Já ho miluju. Nákupy na Páté avenue. Bydlení u Central Parku. Párkrát jsem zašla do divadla na Broadway. V pátek jsem byla na Lvím králi, líbil se mi nejvíc ze všech show, která jsem viděla.

Máte novou ozdobu na ruce. Znamená něco podstatnéh­o?

Ano, jsem zasnoubená. (usmívá se blaženě)

Kdy a jak vás přítel Michal Hrdlička požádal o ruku?

Stalo se to doma, po Wimbledonu, když jsem měla volno. Takže asi před měsícem a půl. Ale podrobnost­i si nechám pro sebe.

 ?? Karolína Plíšková při tréninku na US Open. Česká tenistka v New Yorku obhajuje loňskou finálovou účast i post světové jedničky. FOTO PROFIMEDIA ?? Příprava na grandslam.
Karolína Plíšková při tréninku na US Open. Česká tenistka v New Yorku obhajuje loňskou finálovou účast i post světové jedničky. FOTO PROFIMEDIA Příprava na grandslam.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia