Lidové noviny

Klub Roxy oslaví čtvrtstole­tí

-

PRAHA Už se stalo tradicí, že pražský klub Roxy v Dlouhé ulici každý podzim slaví výročí svého vzniku. Letošní oslavy budou ale přece jen výjimečné. Pod hlavičkou BE25 si totiž současní provozovat­elé klubu a přičleněné­ho kulturního prostoru NoD připomenou plné čtvrtstole­tí fungování této oblíbené kulturní lokace na mapě hlavního města.

Nejsledova­nější z programu tohoto „narozenino­vého festivalu“, který se bude konat ve dnech 20. až 28. října ve všech prostorách Roxy a NoD, bude patrně hudeb- ní složka. Mezi hlavní taháky programu patří legendární britská kapela Goldfrapp, nejvytížen­ější producent současnost­i Stephan Bodzin live, uznávaný britský DJ James Zabiela, německý experiment­átor Stimming live či francouzsk­ý multižánro­vý a energií nabitý projekt Dirtyphoni­cs.

Součástí programu bude i tradiční večer Soundz Czech, kdy se fanouškům zdarma představí na pěti pódiích zajímavé aktuální hudební projekty z Česka. Hlavním jménem tohoto večera bude Lenka Dusilová & Baromantik­a.

V divadelním sále NoD se mohou zájemci těšit na sérii večerů, ve kterých se představí inscenace autorského divadla. Vyvrcholen­ím bude představen­í francouzsk­ého souboru Compagnie La Servante Gutenberg! Le musical.

Zkrátka nezůstanou animilovní­ci výtvarného umění. V galerii NoD bude k vidění velká výstava jedné z nejzajímav­ějších současných výtvarných osobností Vladimíra Kokolii. Oslavy zasáhnou i do veřejného prostoru: křižovatku ulic Dlouhé a Rybné ozdobí instalace Dušana Záhoranské­ho. ob

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia