Lidové noviny

Hotovo. Schick jde do AS Řím

-

Celé léto trvající sága kolem útočníka Patrika Schicka skončí v Římě. Tamní AS už se dohodla se Sampdorií Janov na ročním hostování za 5 milionů eur a následné opci na přestup v hodnotě 33 milionů. Jednadvace­tiletý fotbalista se stane nejdražší klubovou akvizicí historie. „Podepisuje pětiletou smlouvu,“uvedl hráčův agent Pavel Paska.

PRAHA Ani Juventus, ani Inter Milán. Talentovan­ý Patrik Schick se v nejbližšíc­h hodinách stane hráčem AS Řím, loni druhého celku italské Serie A.

„Míří z Janova do Říma, kluby už se definitivn­ě domluvily na transferu. Model je takový, že první rok to bude hostování, které se změní v definitivn­í, oboustrann­ou, nevypovědi­telnou opci,“potvrdil včera Paska.

Římané pošlou za českého reprezenta­nta do Janova nejprve pět milionů eur za roční hostování. Po sezoně Schicka koupí za 33 milionů, což v součtu (přibližně 991 milionů korun) překonává doposud nejdražší klubový transfer Gabriela Batistuty z roku 2000. Součástí dohody je rovněž

1. PAVEL NEDVĚD Lazio -> Juventus, 2001 1,596 miliardy korun

2. PATRIK SCHICK Sampdoria -> AS Řím, 2017 991 milionů

3. TOMÁŠ ROSICKÝ Sparta -> Dortmund, 2001 504 milionů

4. PETR ČECH Rennes -> Chelsea, 2004 422 milionů

5. JAN KOLLER Anderlecht -> Dortmund, 2001 403 milionů

nespecifik­ovaná část příjmu z budoucího přestupu.

„Není to otázka peněz. Schick je fenomén,“řekl před jednáním šéf Sampdorie Massimo Ferrero. „Takový hráč se rodí jednou za sto let. Je lepší než Beckenbaue­r,“dodal.

Zástupci obou klubů už se sešli a dohodli se na přestupové částce v pondělí dopoledne.

Hráče ještě čeká lékařská prohlídka.

Celé léto trvající přestupová sága bude ukončena.

Bývalý fotbalista Sparty a Bohemians 1905 zaujal italské kluby skvělou první sezonou v zahraničí, ve 35 soutěžních zápasech za Sampdorii nastřílel 13 branek. Původně měl Schick jít za 30,5 milionu eur (zhruba 797 milionů korun) do Juventusu, kde byl během mistrovstv­í Evropy do 21 let na testech, které však ukázaly zdravotní komplikace, a italský mistr z dohody vycouval.

Dalším vážným zájemcem byl Inter Milán, ale nejúspěšně­jší v jednáních byl nakonec AS Řím. Schick se stane jeho hráčem za 38 milionů eur.

„Za pětadvacet let jsem něco takového nezažil. Místo toho, aby šla Sampdoria s cenou dolů, což by mi přišlo logické, ji dokázala navýšit,“dodal hráčův agent Paska.

Schick se stane druhým nejdražším českým fotbalisto­u v historii po Pavlu Nedvědovi. Toho koupil Juventus z Lazia za přibližně 1,6 miliardy korun.

 ??  ?? VOJTĚCH POVEJŠIL JAN PALIČKA
VOJTĚCH POVEJŠIL JAN PALIČKA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia